- Kategori
- Türk Mutfağı
Meyveli pasta tarifi
Meyveli Pasta Tarifi
MALZEMELER:
4 kahve fincanı şeker
2 yemek kaşığı margarin
3 adet yumurta
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeftali reçeli
yeterince meyve üzerine
HAZIRLANIŞI:
Meyveli pastanın hazırlanışı: Pudra şekeri ve eritilmiş margarini büyük bir kaseye alıp mikserle çırpalım. Yumurta sarıları, un ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edelim yumurta aklarını köpük gibi olana kadar mikserle çırptıktan sonra yumurta sarılı karışıma ekleyip yavaşça karıştırmaya devam edelim hamuru 25 santim çapında yağlanmış kek kalıbına alalım önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim fırından alıp biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkaralım ve soğumaya bırakalım keki enine ikiye kesip kesik olan yüzeylerin üzerine meyve reçelini sürüp birbirine yapıştıralım Krem şanti ve 1 su bardağı sütü mikserle çırpalım meyveleri kabuklu olarak ince dilimler şeklinde doğrayalım sonra kekin üzerini ve yanlarını çırpılmış krem şantiyle kaplalım üzerine meyve dilimlerini dizip buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapmaya hazır hale getirelim.
Afiyet olsun.