Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Migren Ağrısı Tutunca Ne Yapmalı?

Migren Ağrısı Tutunca Ne Yapmalı?
 

Migren Ağrısı


Migren Ağrısı Nasıl Olur?
Migren deyince akla baş ağrısı gelir. Bu ağrı çok şiddetlidir.  Hayatı sürdürmeniz çok güçleşir. Migren ağrısı çalışmayı, dinlenmeyi, eğlenmeyi, çalışmayı engelleyecek düzeyde şiddetli bir ağrıdır. Genellikle tek taraflı şakak, göz, baş yarısında olmakla birlikte tüm başta, alında, ensede, tepede olabilir. 
 
Baş ağrısıdır ama tarif etmek zordur. Zonklayıcı, oyucu, saplanıcı, sıkıştırıcı, batıcı, patlayıcı, yanıcı benzeri  tanımlamalar sıklıkla kullanılır.
 
Migren ağrısı sırasında kişi başını koparıp atmak isteyebilir. Başını duvarlara vurabilir. Başını yumruklayabilir. Sıkıca bağlayıp ya da bastırıp ağrıyı bir nebze azaltmaya çalışabilir. 
 
Migren Atağı Sırasında Ne Yapılmalıdır? 
Migren atağı başlangıcında alınan bazı ağrı kesiciler, migren özgü içeriği damar büzücü olan atağı durdurucu ilaçlar etkili olabilir. Mümkün olduğu kadarıyla ağrının başlayacağı hissedilir hissedilmez alınmalıdır. Ağrı zirve yaptığında morfin bile yapılsa fayda etmez. Migren ağrısının en zirve yaptığı dönemde damarlar genişlemiştir, dokuda ödem olmuştur. Ortalık savaş alanına dönmüştür. 
Masaj, soğuk uygulama, başı sıkma gibi yöntemler de kısmi etkili olabilir. Annelerimiz başlarını tülbentle sıkarlardı. Şimdi soğuk migren bantları satılıyor. 
Patates, karanfil, karabiber bağlayanlar var. cildi tahriş ettiği unutulmamalıdır. Alında ciltte yaralar oluşturuyor. Nane yağı veya naneli bazı cilde sürülen kremlerin kısmi etkisi olabilir. 
Atak başladıktan sonra çok yapacak bir şey olmuyor. Mümkün olduğu kadarıyla uyaranın (ışık, ses, koku) az olduğu bir odaya çekilip atağı geçirmeye çalışmak gerekiyor. 
 
Migrenin Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?
En önemlisi migrene bakışı değiştirmek gereklidir. Bu değişim hem hekimler hem hastalar açısından çok önemlidir. Hekimler migrenin bio-elektriksel bir hastalık olduğunu ve ilaçla tedavi edilemeyeceğini kabul etmeli ve ilaç bulma çabalarından vazgeçmelidir.  Hastalar ise migrenin tedavisinin olduğunu kabul etmeli. Bu konuda arayış ve çaba içinde olmalıdır. 
Migren bio-elektriksel bir olaydır. Tedavi edilebilir bir hastalıktır. Akupunktur, nöral terapi, gibi ilaç dışı tıp yöntemleriyle migrende iyi sonuçlar alınabilinmektedir. Migren tedavisinde Gökmen Yaklaşımı doğrudan nedene yönelik yaklaşımı ile çok başarılı olabilmektedir. 
 
 
 
 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..