Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Migrenli Genç Kızın Baş Ağrısının Nedenleri

Migrenli Genç Kızın Baş Ağrısının Nedenleri
 

Migrenli Genç Kız


Baş ağrıları ve migren kadınlarda daha fazla görülüyor. Özellikle genç kızlık dönemleri ve otuzlu yaşlar migrenin arttığı, yeni ortaya çıktığı dönemlerdir. Gökmen Yaklaşımı’nda nedenler bulunarak çözümler üretilir. Genç kızlık döneminde yirmi yaş dişleri, otuzlu yaşlarda ise sezaryen, doğum kontrol hapı kullanılması gibi hormonları etkileyen müdahaleler ataklarda yoğunlaşmaya sebep olur.

Bazı hastalarda migrenin nedeni ya da nedenleri bulmak o kadar kolay olmayabilir. 19 yaşındaki, üniversite öğrencisi migrenli genç kızın öyküsünden nedenleri bulmaya çalışalım.

“Genelde bir yerden giriyor, sağdan ya da soldan gelip tüm başa yayılabiliyor, tam alnımda olabiliyor. Gözüme çok vurmuyor. Bulantı çok oluyor, bazen kusuyorum. Mideme hep vuruyor. İlkokulda baş ağrısı hafif karıncalanma gibi vardı. Ortaokulda yavaş yavaş başladı. Geçtiğimiz yıl çok şiddetliydi.”

Hastanın 6 yaşında bademcikleri alınmıştı, çocukluktan bu yana araba tutması vardı. Regl kanamaları düzensizdi.

Migrenin Çözümlemesi:

Bu hastada lise yıllarında dikkat çeken migren atakları olmakla birlikte çoğu liseli genç kızda olduğu gibi belirleyici etken yirmi yaş dişleri değildi. Belirleyici migren kaynağı bademcik bölgesiydi ama yirmi yaşların devreye girmesi atakların başlamasını kolaylaştırmıştı. Ayrıca regl kanama düzensizliğinin de nedeniydi.

Tedavide önce nöral terapi ile bademcik ameliyat bölgesi düzeltilip sonra yirmi yaşlar alınmalıdır. Bu hastada çok büyük olasılıkla diş sıkmaya bağlı gelişen alt yapı da vardı. O nedenle en son gece plağı takması gerekebilir.

http://www.emelgokmen.com/migren-tedavisi/nasil-yapilir

http://www.emelgokmen.com/egBlog/Blog/genc-kizlarda-migren-tedavisi

http://www.emelgokmen.com/egBlog/Blog/Migrenin_tedavisi_2

 

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..