Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

Milletin hesabı

Milletin hesabı
 

Milletin Hesabı


Ülkemde kalem sahipleri kalemlerine mi yoksa duygularına mı hakim olamıyor. Onu geçtik artık ideoloji yazar oldular. Gazeteci-Yazar İhsan dağı bir yazı kaleme almış "Yarın Geç Olacak". 

Ülkemi kendi görüş ve düşünceleri altında yorumlamış ve çözümlemeye çalışmış. Haklı tespitleri var ama bu tespitleri yanlış pencereden bakarak yapmış. 

Ülkemde demokrasi adına ya da yapılan ama demokrasi dışı işlemler yok mu? Tabiki var. Bunların müsebbibi kim, onu ayrı sorgulamak gerek. Zira bu çatışmayı başlatan ve dinamiti koyan iktidar değildi.

Hizmetin kendisine bir çeki düzen vermesi gerek. yaptığı hareketler hiç bir demokrasde yakışmayacak hareketlerdir. Devletin ve bürokrasinin  takip edilmesi ve santajlar ve uydurma kasetlerle sıkıştırılması yasal değildir. Siz bunlarla ülke siyasetini ve geleceğini yönlendirmeye çalışırsanız bunun bir karşılığı da sizlere gelecektir. Aynı eylemleri başka ülkede yapmaya kalkışsanız orada bir dakika durdurmazlar casusluk suçlamaları ile yargılanırsınız. Hem de hiç gözününüzün yaşına bakmazlar. Bir bakın Wikiliks olaylarına.

Ülkemi geren hareketlerin başlangıcı bunlşardeğilmiydi. Madem adaletten bahsediyorsunuz, baskıdan bahsediyorsunuz, özgürlüğün kısıtlandığından bahsediyorsunuz. Santaj adaletin neresinde. Bir takım uydurma kaset ve belgelerle kamuya baskı özgürlüğün neresinde. insaların gizli takip edilmesi, kayırların tutulması demokrasinin neresinde. Gazetelerinizde internet ve tv organlarınızda yayınlananlar nedir. Bunlar gazetecilik ya da habercilik değil resmen iktidarı değiştirme gayreti ve desteğidir.

Bugüne kadar değer verdiğimiz hizmet hareketinin böyle oyunlara alet olması ve siyasetin içine bulaşması ne kadar etik ve doğru. Yapılan bedduaların  manası nedir. Komplo içine girmiş insanları savunmak sizlere mi kaldı? 

Geçmişten günümüze yanyana bile gelmediğiniz insanlarla şimdilerde kol kola yürümenin mantığı nedir? Gerekçesi nedir? Daha dün çeşitli komplolarla yeniden dizayn edilmeye çalışılan siyasi partilerle neden bu kadar yakınlaştınız? Tabiki bütün bunların bir gerekçesi var. Hizmet artık bir güçtür. Her yönüyle de bu gücü gösterme zamanı gelmiştir. Basın, yayın, bürüokrasi, yargı ve siyasi bütün unsurları kullanarak bu gücü ispat etme zamanıdır. 

Ama zaman yanlıştı. İktidara liderlik edenlerin sizlere bu kadar direnemeyeceğini düşünüyordunuz. Sizlerden hesap sorulamayacak zannediyordunuz. Ama yanıldınız. Etkinin karşısında ondan daha fazla bir tepki var. Zira bu tepki siyasetten değil Mİllet İradesinden geliyordu. İşte sizin hesap edemediğiniz en büyük şey Millet İradesinin tepkisiydi. 

Mill İrade sizlere öyle bir cevap iktidara da öyle bir kuvvet verdi ki sizler şimdi bunun karşısında hesap vermekten korkuyorsunuz. Onun içindir ki bu çırpınışları ve haykırışları yapıyorsunuz. Üzgünüm bunu başlatan siz oldunuz ama bitirecek sizler değilsiniz.  Milli İradeye karşı oyunlar oynanamayacağını geçmiştekiler anladı ama sizler anlayamamışsınız.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..