Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '16

 
Kategori
Anılar
 

Mis koktu anılarım

Mis koktu anılarım
 

Mis Koktu Anılarım


Anılar biriktiririz biz;

Hepimizin anıları öyle özel; öyle güzel, öyle derin izler bırakır ki;  her birimiz hayatımızın yazılırsa roman olacağına inanırız.

Bu cümle kalıplaştı artık ben gibi yarım yüzyılı devirmiş çevremde. Dilek olay 50 yıl. Neler neler yaşadım ve gördüm. Hangi birini yazmaya, hangisini anlatmaya zaman yeter...

En iyisi aklına geldikçe yazmak.

İstanbul'da Şehremini - Kocamustafapaşa arası geçti çocukluğum. Benim çocukluğum cidden çocukça çocukluktu. Semtin en önemli özelliği azınlıkların çok oluşuydu. Bir sokak içinde bile, Rum, Ermeni, Yahudi, Arnavut, Tatar, Laz, Çerkez tam bir dünya karması yaşardık. Durum böyle olunca mahallenin bayram ve kutlamaları hiç bitmezdi. Bu güzel dünya karması, en çok biz çocukları sevindirirdi elbette. Paskalya zamanı muhteşem yaratıcılık eseri, özel sepetlerde süslenen rengarenk desen desen yumurtaları kaç tane yerdim şimdi hatırlamıyorum. Üstüne mis gibi paskalya çörekleri.

Komşumuz tatar Şeküre teyzenin Şehremini Küçük Saray Meydanında 4 tabure, 2 sehpa bozması masalı fakat sabah 06.00 da başlayan börek yapımının namı öylesine duyulmuştur ki, İstanbul'un her semtinden çiğ börek yemeye gelir insanlar.Gelirler dedim, çünki 3.cü kuşak halen devam etmekte bu lezzet şölenine. Benim en büyük avantajım, Şeküre teyzenin komşumuz olmasıydı.Bu avantajı haftanın 2 günü beleş 2 çiğ börek ve ayran olarak kullanırdım okul çıkışımda.

Adalı turşucusu vardı. Çocuk yıllarımda yediğim pancar turşularının lezzetini bir daha bulamadım. Suyunu içmeye doyamazdım. Öylesi bir lezzet ve zevk şöleniydi.

Semtten hafızama kazınan yegane anım, tüm mahalle çocuklarının tılsımlı bir şekilde bir birimize olan kardeşlik bağımızdı. O nasıl güzel ve özel yaşanmışlık ki; Tam 45 senelik bir sürü kalpten bağlı olduğum kardeşlerim var.

Bugün huzurum Ankara'da çocukluğum ve o güzel günler geldi aklıma. Haaa yaza yaza habire yiyecek içecek mi yazdın?! derseniz, 

Polyanna misali yarattığım masal dünyamda, mis gibi ekşi mayalı ekmek kokan evimizde, mis kokan anılarım koşup geldiler bana.

Mis kokulu anılarınız çok olsun değerli dostlar...

 
Toplam blog
: 24
: 149
Kayıt tarihi
: 26.03.14
 
 

30 Yıllık imalat hayatımda, muhasebe ile başladığım kariyer basamağımı, şirketimizin, imalat - fi..