Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Mobil Okul Timleri ve Madde Kullanımı ile İlgili Önlemler

Okulların açılmasına birkaç gün kaldı. Hatta okul öncesi eğitim amacı ile Ana okul ve İlköğretim 1. sınıflar derse başladı bile, bu hafta bir çok okul önünde sıklıkla göreceğimiz ve gördüğümüz mobil okul timine bağlı görevli polis memurlarımızı 10-15 gün sonra maalesef göremeyeceğiz.

Sebebi personel yetersizliği olabilir ya da sadece okul başlangıcında görevlendirilen personelin farklı birimlere aktarılması olabilir. Birçok neden olabilir bilemediğimiz. Ancak şu bir gerçek okulların ilk haftası hariç ,birçok yerde oda olmuyor ya ilgili emniyet mensubu polislerimizin çekileceği yerine okul idaresi ve aile birliği tarafından görevlendirilen hizmetlilere bırakıldığını göreceğiz.

Oysa okul ve aile birliği tarafından görevli güvenlik personeli okulun sadece iç kısmına giriş ve çıkış yapanları kontrol edebiliyor onun dışında bir yetki ve görev sorumluluğu yok. İçerde madde kullanan öğrenciye müdahale etse en başta öğrenci grupları sonrasında veliler ile karşı karşıya kalıyor işinden olması bir yana darp edilse hakkını savunacağı bir dalı olmadığından zaten görmezden geliyor.

Peki, görevli polis timlerimiz çekildikten sonra meydan dışarda kimlere kalıyor maalesef art niyetli, madde satıcılarına, sapık olarak tabir edeceğimiz kansızlara vs. vs. sonrasında kime 3. sayfaların manşetindeki vahim haberleri okuyarak vah edecek olan bizlere.

Bunun dışında çok ama çok basit bir şekilde çözüme kavuşulacak konu 18 yaş altına sigara satışının yasak olmasına rağmen özellikle okul çevrelerindeki büfe, bakkal tarzı işletmelerin açık paketler ile tane bazında öğrencilere sigara satmasının önüne geçilebilir. Bugün açık sigara satan esnaf diyemeyeceğimiz kişilerin yarın açık sigara içinde ne satacağını bilemeyiz. Bununla ilgili olarak bilindik yerler hakkında şikayete gittiğinizde size suç üstü olmadan bir şey yapamayız cevabı dönüyor. suç üstü çok kolay bugün lise son sınıf öğrencisinin yaşı 17 elinde sigara var. Görüyoruz hepimiz değil mi? Bunu emniyetimiz de görüyor ve gördüğünde bir öğrenciyi çevirip kimliğine baktıktan sonra yaşı reşit değilse kendisine sigarayı temin ettiği yeri sorar sonuca varırsınız. En fazla 2-3 kişi elinden ulaşmış olsun zincirin sonunda yaşı reşit olan kişi yada esnafa ulaşır reşit olmayan kişiye madde temininden yaptırım uygularsınız , öyle çok sigara satarken suç üstü peşine düşmenin gereği yok. Yanılıyor muyum ? Mobil okul timleri bunu gayet te iyi yapacaktır.

Birde ceza uygulaması bana bu maddiyata bağlı cezada mantıklı gelmiyor ama haydi 1 kez maddi ceza kesilsin satıcı işletmeye ama tekrarında cezayı ticaret hakkını men edip veya en az  5 yıl elinden almak olursa ben sanmıyorum ki bu riske girsin o şahıslarda. Benim düşüncelerim bu yönde olup asla emniyet teşkilatımızı veya farklı kurumları suçlamak gibi gayem yoktur, önlemlerin sadece okulların açıldığı ilk haftada kalmaması ve çocuklarımızı her daim her türlü kötülüklerden korumaya yönelik farkındalık olmasıdır amacım. Selamlarımla.

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..