Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '14

 
Kategori
Bilgisayar
 

Mobil cihazlar için daha işe yarar bir e-posta uygulaması ararken

Mobil cihazlar için daha işe yarar bir e-posta uygulaması ararken
 

Her bilgisayar kullanıcısının beklentisi farklıdır. Günde 50-60 mail alan ve sınırlı zamanı olan bir kullanıcı olarak, mobil cihazlarda standart e-mail servislerinin dışında bir uygulama ararken, doğal olarak yolumuz AppleStore’a düştü. Bir İstanbul ürünü MAILMAG’a rastlamaz mıyım? Doğal olarak heyecan ve merakla detaylarına ulaşmaya başladım. Sonradan merkezini ABD’den Brezilya’ya alan bir Türk gencinin piyasaya sürdüğü, ORKUT’un başarısının (arama motoru), çevremde ne denli iftihar konusu olduğu hala belleklerimizdedir.

MailMag’ı incelediğimizde; özellikle mobil cihazlarda pek çok sorun yaşanan e-posta konusunda adeta bir devrim yarattığı söylenebilir. Bilindiği gibi akıllı telefonlar ve tabletlerdeki e-mail arayüzleri şimdiye kadar, sorunları tam çözülememiş, kullanımı cazip olmaktan uzak olan uygulamalardı. Buna karşın MailMag son derece yenilikçi, verimli, keyifli, kolay ve görsel olarak hoş bir uygulama görünümünde.  Uygulama maillerinizi bir magazin kolaylığında izlemenizi, işlemenizi, arşivlemenizi, yönlendirmenizi sağlıyor.Oldukça basit ve hızlı olan bu hesap tanımlama işleminin ardından sizin için e-postalarınızı bir ‘dergi’ formatında göstermeye başlayan MailMag, aynı zamanda çok sayıda kişiselleştirme şansı ve ek özellikler de sunuyor. Örneğin yalnız “iş”inizle ilgili mailleri bir klasörde, gazete-dergilerle ilgili mailleri bir klasörde, sosyal medya ile ilgilimailleri bir klasörde toplayıp, zamanınızı en ekonomik şekilde kullanarak, yüzlerce mail arasında önemli bir iş mailini atlamayabiliyorsunuz. Kişiselleştirilebilir bir arayüz sunan MailMag’de, örneğin üye olduğunuz tüm sosyal ağlardan gelen e-postaları, ya da online alışveriş sitelerinden gelen bültenleri ayrı ayrı klasörler (dergiler) altında görüntüleyebiliyorsunuz. E-posta kutunuzdaki ekli dosyaları apayrı bir arayüz üzerinde gösterebilen MailMag, diğer yandan offline çalışma ve arama gibi özellikleri de kullanıcılarına sunuyor. Hotmail, Yahoo, Gmail, Aol, Outlook.com gibi bir çok e-posta hesapları ile entegre edilebilen uygulama ücretsiz olarak Apple Store’dan indirilebildiği gibi, ayrıca kendisine https://itunes.apple.com/us/app/mailmag/ id903391858?mt=8bağlantısı ile de ulaşılabilir. Piyasaya sürümü ile ilgili basın bildirisi[1] San Francisco’da gerçekleştirilen ürün üzerinde, bazı uzmanların ilginç görüşleri savlarımı doğrulamaktadır:

Charles River Venture kurucusu Bill Tai: “MailMag ilgi çekici ve zeki bir uygulama olarak, çarpıcı tasarımı ile email sistemini modernize ederek, daha verimli hale getirmiştir”;

Virgin Mobile USA kurucusu Amol Sarva: “Maillere bakmak için çok güzel bir uygulama. Gerçekten güzel”.

MailMag’la ilgili Türkçe haberlere de “http://webrazzi.com/2014/08/19/mailmag/” benzeri onlarca linkte rastlanmaktadır.

Uygulama ile ilgili bir videoya buradan, firma sayfasına ise buradan ulaşılabilmektedir.

Bu olay aslında toplumumuzda pek bilinmeyen bir konuya da değinme fırsatı verdi: “MELEK YATIRIM” ve “melek yatırımcı”. Bu tip projeler için birçok melek yatırımcının Türkiye’de de var olduğu bazılarınızca sürpriz sayılabilir. Genelde melek yatırımlar, geliştirilmiş uygulamalara yapılmaktadır. Peki, MailMag henüz geliştirilme aşamasındaki projesine nasıl yatırımcı bulacaktı? Webrazzi haberinden anlaşıldığı kadarı ile, bu proje Türkiye’de alışılagelmişin dışında, daha yayına geçmeden, geliştirme aşamasında melek yatırım almış gözüküyor. Bu da projenin Türkiye çapında özgün ve global bulunması ile gerçekleşmiş olsa gerek.  Umarız melek yatırımcılarımızın sayıları hızla artar ve Türk yazılımcıları dünya bilgi teknolojileri endüstrisinde daha fazla imza sahibi olur.

Aslında genç girişimcilere ve kobilere destek konusundaki kaynakların sağlıklı bir biçimde duyurulması için bir arayışa, bir sisteme gereksinim var. 26 – 28 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek “Startup Live” gerçek girişimcilere kendini duyurabilecek mi? 3 gün sürecek organizasyonda girişimciler, alanında uzman mentorlar eşliğinde girişimlerini jürilerin beğenisine sunuyor ve yatırımcılarla buluşma şansı yakalıyor. Jüride melek yatırımcıların da yer aldığı bu tür toplantılar Türk gençlerinin IT alanında sıçrama yapmalarına olanak verecektir. Özellikle Tübitak’ın gençlere ve kobilere yönelik destek programlarının MailMag örneği uygulamaların, Türk ve dünya bilişim teknolojisine kazandırılmasında etkili olacağı beklenmelidir. Kurumun henüz çıkan “Yenilikler Kitabı”na bakın ne olanaklar müjdeleniyor[2]!  

Başarılar MailMag

Nazimi Açıkgöz

 

Not: Bu yazı https://nazimiacikgoz.wordpress.com/2014/08/22/yeni-nesil-bir-e-posta-uygulamasi/ bloğundan özetlenmiştir.



[2]http://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/content_files/iletisim/tanitim_materyalleri/Yenilikler_Kitabi/yenilikler_kitabi.html#8/z

 
Toplam blog
: 145
: 432
Kayıt tarihi
: 04.01.12
 
 

1964 yılında Ankara Üniversitesini bitiren Nazimi Açıkgöz, doktorasını 1972 yılında Münih Teknik ..