Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '18

 
Kategori
İstanbul
 

Moda Lezzetlerinin Sonu Yok

Moda Lezzetlerinin Sonu Yok
 

Tatar Salim'in sunumunda özen var


Her yeni açılan yer değil ama bazıları gerçekten fark yaratıyor. Ben de bunları objektif olarak sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Zaten fark yaratamayan mekanlar kısa ömürlü olurken, fark yaratanlar büyüme yolunda adımlar atabiliyor.

Örneğin 1 yılı aşkın zamandır Moda Neşe sokak girişinde hizmet veren Toti's, kısa sürede Moda semtinin sevilenleri arasına girmeyi başardı. Bunda mekan işletmecisi Ayla Hanım'ın güleryüzü ve özenli sunumu ile eşi Erdinç Bey'in profesyonel yaklaşımlarının payı büyük. Mekanın kahveleri başarılı olsa da, asıl iddiası tatlılar üzerine. Favori tatlıları Totilata, kaliteli gerçek çikolatayla yapıldığı için tatlı düşkünlerinin dikkatini çekmekte gecikmedi. Ev yapımı çikolataları ise gerçekten çok kaliteli. Tahinli ve limonlu çikolatalar, her yerde bulamayacağınız farklılıkta. Kahve yanında yine kendi üretimleri çikolataya bandırılmış çilek sunan işletme, sabahları biraz geç açılmakla beraber akşam da geç kapananlar arasında. 

Bir başka mekan ise Elif Hanım'ın kaliteden ödün vermeden uygun fiyatlarla yemekler sunduğu Masa Mantı. Mantı deyince sadece klasik mantı gelmesin akla! Ispanaklı, patlıcanlı ve patatesli gibi vegan ve vejeteryanları da sevindirecek çeşitler var. Yine her gün bulunan etli yaprak sarması ile haşlama içli köfte de mekanın favori yiyecekleri arasında. Bir yılını yeni deviren mekanda günlük çorba, sebze ve et yemekleri ile zeytinyağlılar da bulabilirsiniz. Muratbey sokak girişindeki mekanda benim favorilerim Gemici çorbası, Arnavut ciğeri ve pancar salatası. Pazar günleri geç açılan mekanı, eve gitmeden önce uğrayıp bir akşam yemeğinizde de deneyebilirsiniz.

Bir yeni mekan da Kadıköy Çarşı içinden..İstanbul'da gerçekten lezzetli ve kaliteli döner bulamıyoruz derken Ataşehir'de ilk şubesini bir kaç sene önce açarak bizi sevindiren Tatar Salim, 1 ay kadar önce de Kadıköy şubesini açtı. Döner yanında fiyata dahil olarak sunduğu lezzetler arasında turşu, soğan salatası, nar ekşili yeşill salata ve patates kızartması var. Vedat Milor'un da başarılı bulduğu yerlerden olan Tatar Salim, özenli sunumu ile kısa sürede Kadıköy Çarşı içinde dikkat çekti. Öğlen saatlerinde son kalan bir iki masada yer bulabilir veya daha sakin bir saatte gitmeyi tercih edebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 66
: 2742
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

MBA değil ama HBA (Herşeyi Bilen Adam) yapmış birisiyim. Hemen her konuda fikrim var ama hiç fikr..