Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Moda da "Slow Motion" zamanı..

Moda da "Slow Motion" zamanı..
 

Her sezon değişen renkler, kesimler ve materyaller modanın en büyük gerçeğidir. Modanın en sevdiğim yönü kuralsızlığı, sürekli değişim içinde olması. Fakat şimdi daha daha önce karşılaşmadığımız bir değişimle karşımızda "Slow Fashion" yani "Yavaş Moda"..

Son yıllarda fast fashion olarak hızlıca başlayıp aynı hızlılıkla tükettiğimiz, daha giyilebilir tasarımlar ve sezonlar, ara sezonlar olarak üretim artınca tüketimde bir hayli hızlı oldu. Moda da hiç bir şey süreklilik kazanmadığı gibi "fast fashion" ı tükettik. Slow fashion da amaçlanan ise bu algıyı azaltmak ve modada biraz da olsa sürekliliği görebilmemiz.

Bir fikri üretirken ilk aklımıza gelen bir önceki fikrimizin tezatıdır, şahsen bana öyle olur :)

Moda da yeni durum hızlı modayı sonlandıran "slow fashion" yavaş moda akımını başlatmış bulunuyoruz.Tabii bu akımda daha akılda kalıcı ve klasiklerden sayılacak koleksiyonlar ile karşılaşacağız. Daha sürdürülebilir ve zamansız parçalar moda severler ile buluşuyor.

Bu alışmamış akıma, değişimin en büyük öncülerinden modanın ayak uydurabileceğinden hiç şüpheniz olmasın, o bütün değişimlerin en değişmez bireyidir :)

"Slow Fashion" akımı bence moda adına çok olumlu bir hareket. Tasarım yaparken sürdürülebilir ürünler üretmek, vazgeçilmez parçalar üretmek ile eşdeğer. Klasik dediğimizde aklımıza asla basic tasarımlar gelmemeli. Her tasarımcının bir diğer tasarımcıdan onu ayıran imzasını işte tam bu nokta da net bir şekilde görebileceğiz.. :)

 
Toplam blog
: 4
: 181
Kayıt tarihi
: 01.01.16
 
 

Moda benim hayatımın hep bir parçası gibiydi. Bir gün bu işi yapacağımı her zaman biliyordum. Bil..