Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '14

 
Kategori
Anılar
 

Muallimem Mualla Hanım

Muallimem Mualla Hanım
 

Karalara bürünmüş bir muallime hanım


Fotoğrafın arkası mavi mürekkepli bir kaşe ile damgalanmış, 'FOTO RIDVAN'.

Tamı tamına 50 öğrenci ve iki de 'muallime' görülüyor...

İki muallime?

İzmit'teki ilkokul öğretmenimin ismi Mualla Sezgin'di. Sanırım öğretmenliğinin son yıllarıydı ve 'jübile'sini de bizim sınıfı mezun ederek yapacaktı. Ben ne yazık ki dördüncü sınıfın ikinci yarısında 'görev gereği' Heybeliada yollarına düştüğüm için kendisinin jübilesinde bulunamadım. Üstelik de, hiç hesapta yokken bir sakatlık sonucu futbolu bırakmak zorunda kalan bir sporcu gibi Mualla öğretmenim ve sınıf arkadaşlarım, bana bir 'erken jübile' yapmışlardı. Beni Ada'ya uğurlarlarken Mualla öğretmenimi son kez gördüğümü ve onunla bir daha hiç karşılaşamayacağımızı aklıma bile getirmemiştim ama... O her şeyin yanıtını bilen, bir soruma binlerce sayfa yanıt veren 'google' dahi, ilkokul öğretmenime dair tek bir şey dahi ne duymuş ne de görmüş.

Yukarıdaki fotoğrafa dönersek, son olarak  'İki muallime' demiştim ancak, bir tanesi 'karalar' bağlamış.

Bana sahaflardan ulaşan bu fotoğraf, oralara da muhtemelen fotoğraftaki öğrencilerden birisinin, artık aramızdan ayrılışının ardından 'düşmüş' olmalı. O öğrenci ki, işte bu 50 afacandan herhangibirisi olabilir, anladığım kadarıyla ilkokul öğretmenini benim Mualla öğretmenimi sevdiğim kadar (!) sevmiyormuş.

Ben Mualla hanımı hep bir kez daha görebilmeyi umarken, o ise kendi öğretmeninin belki de ilk mektep müdiresinin yüzünü, okulunu bitirdikten sonra bir kez bile görmeye katlanamamış olsa gerek...

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..