Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '12

 
Kategori
Tiyatro
 

Muhafazakar sanat özgür sanatçılara karşı

Muhafazakar sanat özgür sanatçılara karşı
 

Ertuğrul Timur(şehir tiyatroları yok edilemez! )


29 Nisan saat 18:30 da İstanbul da Tiyatro sanatçılarının özgür bir şekilde sanatlarını icra etmeleri için seslerini duyuracaklar! Özgür sanat, muhafazakar sanata karşı mücadele verecek! Ya da özgür beyinler sözüm ona muhafazakar beyinlere karşı bir siyasi görüş çekişmesi de diyebiliriz sanırım buna!.

Çünkü bana göre, uzun zamandır, sanat ve sanatçıya yoklama çekilmekte idi. Tavır ve tepkilere ya da tepkisizliğe göre yavaş yavaş su saman altından verilmeye başlamıştı zaten!

Muhafazakar sanat olur mu olmaz mı tartışmaları süre dursun, zaten atı alan Üsküdar'ı çoktan geçmeyi planlıyordu! Fakat ummadıkları verileni sorgusuz Yarabbi şükür zihniyeti ile alan halk değildi karşısındakiler!

Onlar hayatı sorgulayan, yorumlayan, olayları çok farklı pencerelerden görebilen ruhları özgür, beyinleri özgür sanatçılardı:)!

Tek bir ses ve yürek oldukları o ilk gün yüreğimi kocaman bir umut kapladı! Budur dedim ve var olun, hep olun sizler! Olun ki damarlarımızdan biri daha kurumasın yokluğunuzla(!)

Aydınlık yüreklerinize gölge düşürülmeye çalışılsa da yüreğinizin, yüreğimizin yağmuru olan umut koruyacaktır kurumaktan!

Pazar günü şehr-i İstanbul en büyük sahneniz olacak, sizde en büyük rolünüzü oyanacaksınız! Duruşunuzla, verdiğiniz örnekle sayircileriniz uyuyan ruhlar olacak!

Sanat sanat için yapılır sanat halk için yapılır herşeyden önce sanat özgür düşünen, yorumlayan, hayal eden insanlar için yine özgür beyinler tarafından Tanrı tarafından yetenekle bezenmiş seçilmiş insanlar tarafından yapılır!

Perde bugün hepimiz için açılacak sayenizde, önce gözümüzdeki perdeler kalkacak! Ruhlar uyanacak ve işte alkış sesleri için olacak!

Sizlerden öğreneceğimiz daha çok şey var!

Evet şimdi PERDE!

YOLUNUZ UMUT, YOLDAŞINIZ SEVGİ, ALKIŞINIZ BOL OLSUN!...

DİLEK YAKA

Not: YİNE BERABERİZ YİNE EYLEMDEYİZ ÖZGÜR SANAT ÖZGÜR TİYATRO İÇİN YARIN 18.30 HARBİYEDEYİZ #sehirtiyatrolariyokedilemez

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QNutZdVILQY l 

 
Toplam blog
: 85
: 1590
Kayıt tarihi
: 23.11.10
 
 

Yaş otuzbeş yolun yarısı eder demiş üstad demesine ama, benim yapacak çok şeyim var:)! Anneyim, e..