Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '17

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Muhafazakarlık, Eğlence Kültüründe Kısıtlama Nedeniyle Ekonomiye Zarar Veriyor Olabilir

Muhafazakarlık, Eğlence Kültüründe Kısıtlama Nedeniyle Ekonomiye Zarar Veriyor Olabilir
 

14 yıllık uzun muhafazakâr idare nedeniyle yaşamlarımız kısıtlandı, herkes her şeyi yapamıyor; ya da alıştırıldık öğretildik, yapmıyor. Ekonomistler durmadan ekonomik tahliller yapıyorlar ama bence bu konuyu herkes atlıyor.

Başka sorunlarımızın olması (Terör nedeniyle her gün şehit cenazesi) paramızın olmaması(İşsizlik) muhafazakâr politikaların uygulanmasını kolaylaştırıyor.

Kapitalist ülkede komünist gibi yaşayamazsınız; yaşarsanız ülke batar; çünkü kapitalizmde çeşmelerin devamlı akması gerekir.

Muhafazakâr yönetim şu, dine uygun değil yapmayın, bu, ahlaka uygun değil yapmayın diye diye, hadi bundan da vazgeçtik ortam serbest olmadığı için insanlar istedikleri her şeyi yapamadılar dolaysıyla harcama olmadı.

Şöyle de düşünülebilinir; daha iyi ya insanlar tutumlu davrandılar, paraları ellerinde kaldı.

Hangi para? İşi yok ki parası olsun. İş olması için insanların para tutması değil para harcaması gerekir. Harcayacağız da hükümetin muhafazakâr yaşamı özendiren politikaları eğlence sektörünü vurdu. İnsanların en çok para harcadığı yer.

Bir yazımızda söylediğimiz gibi sen sakız çiğnemek ayıp dersen çiklet sanayi batar. İnsanlara sürekli şu yasak, bu doğru değil, o ayıp diye söylenirse kişinin üzerinde manevi bir baskı oluşur ve parası olsa bile harcamaz.

Ve bence zengin batı ülkeleri biraz da bundan dolayı zenginleşiyor. Oralarda parası olan parasını harcıyor çünkü harcayacak yer var. Türkiye’de hele de yönetimin anlayışı da hesaba katılırsa bir simit ye iki rekât namaz kıl, böyle ekonomi gelişmez ki kazandığını yiyeceksin!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..