Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '17

 
Kategori
Kitap
 

Muhiddin Ibn-i Arabi

Muhiddin Ibn-i Arabi
 

Ibn 'Arabi, the Enlightened are not Bound by Religion


Muhiddin Ibni Arabi’nin öğretisi, on binlerce yıl öncesine giden, çok köklü bir bilgi edinme ve bilgi aktarma sistemine bağlıdır. Bu sistem Sufizm’in önemli temel taşlarından biridir. Sufizm’in içinde, kendine özgü bir üslupla, Bâtıni Öğretinin (Gizli Öğretiler) sırlarının kuşaktan kuşağa aktarılmasında Ariflerin çok önemli bir fonksiyonu olmuştur.

Gizli Öğretilerde, sırların hemen hemen hiçbiri açık bir şekilde dışarıya sızdırılmamışsa da, öyle sözlerin içine öyle bilgiler gizlenmiştir ki, bu sözlerle karşılaşanlar, çoğunlukla büyük bir şaşkınlık içinde kalmışlardır. O sözleri anlamaya çalışanlar, o sözlerin içine gizlenen asıl anlamlarla yüz yüze gelebilmişler, ancak böyle bir çaba içine girmeyenlerin büyük bir bölümü Arifleri, din dışı olmakla suçlamışlardır.

Bu sözlerden biri de Muhiddin Ibnül Arabi’nin sözü olan “Arif kendi hakikatine ulaştığında, bir itikat ile kayıtlı değildir” “The Enlightened are not bound by religion” sözüdür. Bu sözü anlayabilmek için, bâtıni öğretinin birçok alanlarını öğrenmiş olmak gerekir.

Ariflerin tek bir sözünde bile çok derin bâtıni sırlar, üstü örtülü bir şekilde durmaktadır. Bir tek sözün içinde, dinlerle ilgili de çok önemli bilgiler gizlidir. 

 
Toplam blog
: 79
: 199
Kayıt tarihi
: 03.12.16
 
 

12 Mayıs 1971 yılında İzmir/Türkiye'de doğdu. Kevser Yeşiltaş, Tasavvuf, Gizemcilik, Ezoterizm, Ç..