Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '17

 
Kategori
Dünya
 

Musa’nın kavmi İsrail oğulları tarihe damga vurmuş ama bugün sayıları benim soyum kadar yok

Musa’nın kavmi İsrail oğulları tarihe damga vurmuş ama bugün sayıları benim soyum kadar yok
 

İsrail’in nüfusuna bakma, dünyanın her yerinde Yahudiler yönetir falan bunlar yamam da Yahudi milletinin sayısı ile ilgili kafa karıştıran bir durum var. Her şeyden önce eski ve köklü bir kavim. O günden bugüne Yahudi kadınları doğursalardı bugün dünyada 200 milyon Yahudi olması gerekirdi. Oysa benim gördüğüm kadarıyla 10-20 milyonu geçmiyor.

Hitler yaktı kesti, zulme uğradılar durumları doğru ama bu büyük farkı açıklamıyor. Yahudilerin nüfusu niye bu kadar az?

Ya öyle basit bir halk da değil. Bir kere Musevilik gibi bir dininin tek başına temsilcileri, dünyada Yahudiler dışında Musevi var mı?

Milletlerin nüfusu artmayabilir, hatta azalır tümüyle yok olur; ama Yahudiler öyle sıradan bir millet değil. Gerçi benzer durum Mısırlılarda ve Yunanlılarda da var ama Yahudilerin durumu çok daha belirgin.

5000 yıllık koca Yahudi milleti nere gitti? Sonra tutucu bir millet. Her şartta kimliğini korur. Yani başka milletlere karışması mümkün değil. Eski Mısırlılar çevreye dağılmış sonra Osmanlıya karışmış olabilir. Keza Yunan medeniyetinin varisi de sadece Yunanistan değil. Ama Yahudiler hiçbir yere karışmadı ki.

Yani nüfuslarının bu kadar az olması tuhaf. Ya Firavundan kaçarken Nil nehrinde boğuldular, ya Hitler soykırım yaptı, ya da Yahudi kadınları doğurgan değil.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..