Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '18

 
Kategori
Dünya
 

Museviler Bakın Neden İspanya'ya Gidiyorlar?

Museviler Bakın Neden İspanya'ya Gidiyorlar?
 

Ömrünü esnaf olarak tamamlayan merhum babam, gömleğini toptan satın alıp sattığı musevi bir firma sahibi için şunları söylerdi;

- Türk firmalardan da toptan gömlek alır satarım ama Musevi firmasından satın almış olduğum gömlekler dükkanıma girer girmez tükenir, Türk firmaların gömlekleri tercih edilmez satışında zorlanırım. Musevi firması gömlek'i gömlek gibi üretir, eğer bir gömlek 105 santim kumaştan üretilmesi gerekiyorsa 105 santim kumaş kullanır, çok kazanayım diye gömleği 104 santinden üretimini gerçekleştirmez. Bizim Türk firmaları gömleğin enini boyunu kısa tutarak fazla gömlek üretmek için metrajını düşürür, kısaca hırsızlık yapar.

Söz konusu Musevi firma sahibinin gömleklerini babamdan sonra uzun yıllar perakende mağazacılık dönemimde ben de toptan satın alarak çok sayıda gömleklerini sattım ekmeğini yedim minnettarım.

Dürüst ve doğru esnaflığı Türkiye'de yaygınlaştıran hatta özellikle konfeksiyon-tekstil-tuhafiye mesleğini Türklerle tanıştıran ve öğretenin Musevi kökenli Türk vatandaşları olduğunu altını çizerek söylemek isterim. 

İnanç bağlamında kimseyi sınıflandırmadım bugüne kadar. Haddim de değil aynı zamanda.

Musevi inancına sahip kişiler çok zeki ve öngörülerinde de pek yanılmadıklarını bilirim. Bu düşüncem 10 yıldan beri tanıdığım 82 yaşındaki hala işinin başında olan dükkan komşum Avram abiyi tanıdıktan sonra oluştu.

Musevi kökenli Türk vatandaşlarının bir bölümü sanırım son dönemlerde Ortadoğu'da yaşanmakta olan olaylardan Türkiye'nin bundan sonra daha da etkileneceği ve ülkenin gerek ekonomik gerek politik olarak küresel sermayenin oluşturacağı olası kaosu öngörmüş olacaklar ki, çok sayıda Musevi vatandaşımız İspanya'nın tanıdığı vatandaşlık hakkından yararlanmak için ülke dışına gitmeyi tercih etmiştir.

Bu durum üzüntü vericidir.

Amerika YPG terör örgütüne beşbin'e yakın TIR dolusu silah yardımı yaparak Türk askeriyle karşı karşıya getiriyor, sınırda yığınak yapıyor, adeta ordu kuruyor. Al başına belayı!..

Amerika Ortadoğu'yu sözümona şekillendirmek adına terör örgütlerini örgütlüyor, birbirleriyle çatışmalara yönlendiriyor, yetmemiş gibi Türkiye'yi ateş çemberinin içine atıyor. Attı da!

Yani bu, şu mu demektir;

Ortadoğu, Amerika'nın istediği şekilde dizayn edilmediği sürece Türkiye'ye rahat yok.

Galiba yurtdışını tercih eden Musevi Türk vatandaşları biraz haklı..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..