Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '17

 
Kategori
İnançlar
 

Müslüman Ülkelerin Geri Kalma Nedeni Dinin Dünya Hayatına Değer Vermeyişi mi?

Müslüman Ülkelerin Geri Kalma Nedeni Dinin Dünya Hayatına Değer Vermeyişi mi?
 

Öncelikle söylememiz lazım ki birkaç petrol ülkesi dışında Müslüman coğrafyalar verimli değil. Yani bu durumun da göz önünde tutulması lazım.

Çalışmak ibadettir diyen bir dinin dünya hayatına değer vermediğini söyleyebilir miyiz? Keza ilim Çin’de bile olsa gidip alın diyen.

Fakat sanıyorum dünyanın ahretin tarlası ve ahretin sonsuz olduğunu bildiren ayetler insanları çok etkilemiş ve bu dünyanın boş olduğu şeklinde yanlış bir düşünceye sevk etmiştir. Keza “Allah herkesin rızkını verir” de böyle.

Ne olursa olsun bunlar insanları etkiler, çalışıp bir şeyler üretmesini zorlaştırır. Bir kısım insan dinde aşırıya gitmiş, ibadetleri abartmıştır. İki lokma rızkını kazanıp hayatını ibadetle geçiren insanlar var. Yani şimdi böyle bir yaşam anlayışında ileri gitmek zaten mümkün olamaz.

Başta söylediğimiz gibi ülkeler verimli değil. Çoğu sıcak iklimde, sıcak iklimin yarattığı mecburi tembellik var. Ve bir de dinin yanlış anlaşılması olunca Müslüman ülkeler geri kalmışlardır.

Belki şu an hayatlarından memnunlar (Biraz kaderci yaklaşım biraz da zaten yok) ama ileri zamanlarda şartlar daha zorlaşacak.

Tabi burada ileri ülkelerin sahip olduğu bazı şeyler Müslüman ülkeler için gerekli olmadığından bunlara sahip olmak anlam ifade etmiyor. Yani hani bunları da çıkınca ileri ülkelerle çok fazla fark kalmaz. Aşk gemisinin Müslüman ülkede ne işi var. Ama ileri ülke için zenginlik sayılıyor. Yine de Müslüman ülkelerde olması gereken çoğu şey yok.

Ben “Dinin dünya hayatına değer vermeyişi” nin Müslüman ülkelerin geri kalmasında belirleyici olduğunu düşünüyorum ama insanlar bu konuda bilgisizler; bence din dünya hayatına değer veriyor. Dinde örneklenen konular “sefahat Hayatı”yla ilgili.  

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..