Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Müteffiklerimiz niçin böyle davranıyorlar?

Müteffiklerimiz niçin böyle davranıyorlar?
 

hurriyet.com.tr


Yani nasıl ?
 
İşte Almanya’nın, A.B.D.lerinin, Avusturya’nın tutumunu görüyorsunuz…  Ermeni meselesinde bizi yalnız bıraktıkları gibi , aynı zamanda bizi baştanbaşa suçlayan kararların altına imza atıyorlar. Hadi Rusya’yı biliyoruz… Bize ne zaman gerçek dost olmuştur ki? Öteden beri Ermenistan’ın ve ondan da ötesi Diaspora’nın borusunu öttürür durur.
 
Türkiye’nin çevresi sanki bir ateş çemberi ve biz bir sağa koşuyoruz; bir sola..  bir dost, bir gerçek müteffik bulabilir miyiz, diye… Yok ..yok… Türkün  Türkten başka dostu yok… O da belki bizim suçumuz. Niye? Çünkü adam olup da kendimize dost kazanamamışız, diye.. Var mı bunun başka türlü izah tarzı.
 
Adamlar , 1915 – Ermeni Tehciri sonunda , dünya kamuyounda bir kartopu büyüyüp , kocaman bir dava haline getirilen olaylar, yıllar sonra , pişirilip pişirilip önümüze getirip konuluyor.
 
Ama kimse, A.B.D.lerinin Kızılderilileri nasıl yok ettiğini; “Kızılderili Soykırımını sorgulamıyor… Neden? Öyleyse ben de bugünü, bugünden itibaren, “Amerikan Kızılderililerini Yok Etme Günü” ilan ediyorum. Bütün ülkeleri ölmüş bütün Kızılderili kardeşlerimizi anmaya çağırıyorum. 
 
Fransızlar, Cezayir’de kaç bin Cezayir yiğitini yok ettiler… Bunun hesabı tutuldu mu? İşte bu günü ben “Cezayir Soykırımını  Anma Günü” ilan ediyorum. Her yıl anacağım. Böyle biline..
 
Diğer yandan , Putin bizi suçluyor. Bir tarihine baksa ya… Kırım’da kaç bin Kırım Türk-Tatar yiğiti  Sibirya hapishanelerinde suçsuz yere ölüp gitti… Binlerce .. Demek binlerce Tatar’ın soykırımından Sovyetler Birliği, dolayısıyla bugünkü Rusya sorumlu… Niye sorumluluk kabul etmiyorlar? Niye lafı evirip çevirip, Ermeni davasından dolayı bizi suçlamaya getiriyorlar. Kendileri bir aynaya baksalar ya!
 
Peki ,1915-16 yılları arasında, İngiltere’nin 143 ülkeyi peşine takıp, haydutların başı gibi Çanakkale’ye yüklenmesi neydi? Çanakkale’de hiç suçsuz, biçare 250 bin Anadolu köylüsünün katline sebep olan şey neydi? Bu bir katliam, bu bir soykırım değil de neydi? Bizim suçumuz neydi? Bu ölüp giden insanların suçu neydi? O Churchill denen adam, Allahın karşısında nasıl hesap verecektir… Gerçi , Mustafa Kemal onun cezasını Çanakkale’de kesti.  Ama bu dünyanın öteki dünyası da var…
 
Hele o Almanya… Bizi tutup, I.Dünya Savaşı’nda peşinden savaşlara sürükleyen Almanya… Şimdi Cumhurbaşkanları vasıtasıyla Ermeni davasını ileri sürüp, Türkiye’yi soykırımla suçluyorlar. Bunlar hiç utanmıyorlar mı? Onlar, oluk olup Yahudileri, değerli Yahudi bilim adamlarını ateşlere atarken; Atatürk tümünü Türkiye’ye davet etmiş, önemli sayıda değerli insanı  bu vahşilerin elinden kurtarmıştır,  Şimdi ötüyorlar… Utansınlar.. Kaç milyon insanı ateşlerde yaktılar; kaç milyonu gaz odalarında telef ettiler.. Utanmadan bir aynaya baksınlar ya. Hala, Türk vatandaşlarına kıyım sürüyor.. Buna ne derler? Yaşasın Naziler! Öyle mi? Aynaya bakın aynaya… O soykırımın kanı hala alınlarınızda. Bize söyleyecek hiçbir sözünüz olamaz.
 
Dikkat ederseniz bütün bizi suçlayan ülkeler, geçmişlerinde mutlaka büyük Soykırımlara neden olmuş… Bunun acısını, utancını içlerinde saklayan ülkelerdir. Onun için kendi kabahatlarını örtmek için, dönüp dolaşıp araştırmadan; sormadan, dinlemeden Türkiye’yi suçlamak kolaylığına sapıyorlar. Oysa kepsinin alnında pek fena halde kara var… Biliyorlar ki, tümü de geçmişlerinden ötürü suçlular. Fakat bizi gösteriyorlar.
 
Ama tek parmakla bizi gösterirken aslında geri kalan üç parmak kendilerini işaret ediyor. Türkiye’nin soykırımdan ötürü bir suçu yok.. Ama tarihte yaşanan kötü olaylardan dolayı acısı var. Biz de olanlardan dolayı üzgünüz. Keşke o olaylar yaşanmasaydı , diyoruz.. Ama tarih geçmişte kalmıştır… Bazı şeyleri tırtıklamanın hiç mi hiç alemi yoktur.
 
Tabii, bu olaylarda , bizim de suçumuz var. Son yıllarda artık çağdaş, modern, dünyaya açık, gelişen bir ülke manzarası gösteremiyoruz. Dünya biraz da bu yüzden bizi suçluyor.
 
Kendimize dikkat etmemiz gerekir. Biz neyi yanlış yaptık diye. 
 
Soykırım… soykırım… Herkesin soykırımı kendisine. Biz soykırım yapmadık. Biz kendimizi savunduk. Rusya, Ermeni alaylarına 25 bin tüfek, milyonlarca mermi gönderirken, bunun sonuçlarını düşünmesi gerekirdi. Kendini savunmak hangi zamanda, nerede soykırım oluyor?
 
Bizim utanılacak bir şeyimiz yok. Bizi suçlayanlar kalkıp aynaya baksınlar; orada geçmişlerinden çok çirkin şeyler göreceklerdir. Ama biz onları karıştırıyor muyuz? 
 
Hadi herkes kendi yoluna.
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..