Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '17

     
    Kategori
    Kişisel Gelişim
     

    Mutlu olmak çok kolay!

    Mutlu olmak çok kolay!
     

    Her an yeni bir başlangıçtır!


    En çok istediğimiz şeydir mutlu olmak.Ama bir türlü olamayız çoğu zaman.Çünkü bir takım şartlara bağlamışızdır kendimizi.

    Örneğin "ev alırsam mutlu olcam, araba alırsam mutlu olcam, sevildiğimi duyarsam mutlu olcam,çocuğum olunca mutlu olcam, evlenince mutlu olcam..." bu liste böyle uzar gider.

    Gün gelir şartlar gerçekleşir. Evet mutlu oluruz  ama sonra biraz zaman geçer mutluluk biter sonra yeni bir istek başlar. yine aynı döngü , isteğimiz gerçekleşene kadar mutlu değiliz gerçekleşince tekrar mutlu...

    Gerçek ve kalıcı mutluluk hep vardır yanı başımızda bir türlü göremeyiz. Çünkü bize öğretilmiştir mutluluk kolay kolay edilmez ve hep uzaklardadır. Oysa ki işin aslı öyle değildir.

    İnsanın mutluluğu sahip olacaklarında değil olduklarındadır.

    Yani daimi kalıcı mutluluk yok olan da değil VAR olandadır.

    Şu an elinizde olan her ne var ise, sahip olduğunuz her ne var ise sadece ona odaklanın. Mesela;

    şimdi küçük bir uygulama yapalım, bulunuduğunuz yerde ayağa kalkın ve gözlerinizi kapatın.

    Hiç açmadan sadece 5 adım yürüyün. zorlandınız mı? bi yere çarpma endişesi oluştu mu? bi tedirginlik hissettiniz mi? evet diyorsanız dünyanın en önemli iki hediyesine sahip olduğunuzu farkettiniz demektir.

    aynı şeyi kulaklarınız için yapalım, sımsıkı kapatın ve herhangi bir kişiyle iletişim kurmaya çalışın. benzer bir tedirginlik yine oldu değil mi? Çoğaltalım örnekleri bir ayağınızı kaldırın ve tutun elinizle ,yürümeye çalışın zor geldi  değil mi? 

    Bu uygulama bir farkındalık çalışması aslında sadece. Eşyalar için de yapabilirsiniz aynı şeyi. Ne varsa hali hazır da hayalinizde canlandırın bir şekilde sizden gittiğini... onsuz nasıl yaşardınız bi düşünün.

    Burada size mesajım ,  halinize şükredin daha da bişey istemeyin değil. Elbette isteyeceksiniz. Allah da sizden bunu istiyor zaten...Benden isteyin diyor.

    Herşeyi isteyin ama istekleriniz olsa da olmasa da siz sadece var olana odaklanın, var olanı konuşun, var olanı hissedin.

    Mutlu kalın sağlıcakla kalın...

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 233
    Kayıt tarihi
    : 18.07.17
     
     

    "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır" hadisinden yola çıkarak bir insan nasıl mutl..