Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '14

 
Kategori
Haber
 

Mutlu olmak için 10 sihirli formül

Mutlu olmak için 10 sihirli formül
 

Hayatın renklerine dokunmalı


1-İşini doğru ve iyi yapacaksın.

Hak yemeyeceksin, adil olacaksın, hakkını yedirmeyeceksin, işini sahipleneceksin, yapabileceğin en iyisini yapacaksın, senden bekleneni vermenin ötesine geçeceksin.

2-Seveceksin

Herkesi. Kuşu, böceği, küçüğü, büyüğü, zayıfı, şişmanı… Seni sinir edeni bile… Sevmek insana hayatı kolaylaştırıyor, daha anlayışlı olmasını, hatta daha mutlu olmasını sağlıyor. Ama sana zulmedeni değil tabi J Ondan uzak duracaksın…

3-Sinirlendiğinde durmayı bileceksin

Hayat bazen çift salvoyla gelir insanın üstüne. Sinirlendirir, delirtir. Bu zamanların geçeceğini de bileceksin. Kendini yemeyeceksin. Sakin kalmaya çalışıp, yapabildiğin kadarını yapıp bekleyeceksin.

4-Eğleneceksin

Eğlenmek hayatın sihridir. Bir nevi can simidi. Eğlenerek çalışmayı, okumayı, yazmayı öğreneceksin. Eğlenmek ve kahkaha atmak için nedenler arayacaksın. Buna kafa yoracaksın. Arkadaşlarınla, ailenle eğleneceğin aktiviteler uyduracaksın. Bu komik vine videolarını oturup izlemek bile olabilir. Kafanı boşaltacaksın.

5-Yaşamayı çok ciddiye almayacaksın

Yaptığın işi ciddiye almakla yaşamı ciddiye almayı karıştırmayacaksın. Herşey geçiyor. Aslolan bu kainatta hoş bir sada bırakmak… Tüm başına gelenlerin gideceğini hiç unutmayacaksın…

6-İyi insan olacaksın

İyi insan olmak için elinden ne gerekiyorsa yapacaksın. Gittiğin lokantada garsonun işini kolaylaştırmakla, apartman görevlisine güler yüz göstererek, bir köpeğin başını okşayarak yani önüne çıkan her fırsatta iyi insan gibi davranacaksın.

7-Çocuklarla vakit geçirmeyi unutmayacaksın

Kimin çocuğu olduğunun önemi yok. Bir çocuğu güldüreceksin en az haftada bir kere. Onları eğlendireceksin. Emin ol ki onlardan çok sen eğleneceksin. Doğduğumuzda büyük bir enerjiyle geliriz hayata. Enerjimizin azalmasının nedeni ne yaşımız ne de fiziğimizin durumudur.  Yaşadığımız yenilgiler alır yavaş yavaş bu büyük enerjiyi. Çocuklar bu büyük enerjiyi bize hatırlatır, sizi de zorlar enerjik olmaya. Hiçbir zaman kopmamalı bu küçük enerji bombalarından.

-8 Yaşadıklarını yazacaksın

En yakın dostun  beyaz kağıt olmalı. Başın sıkıştığında ona dökeceksin tüm dertlerini. Aylar yıllar geçtikçe dönüp okuyacaksın. Göreceksin o zaman neler neler yaşadığını…

9-Ruhun için sanattan kopmayacaksın

Bedenini beslediğin kadar ruhunu da besleyeceksin. İyi filmler izleyip, konserlere, galerilere, müzelere gideceksin. Hayatın tüm renklerinden yaşadığın sürece faydalanmaya çalışacaksın. Instagram müthiş bir bedava sanat galerisi. Hergün en az 5 dakika oradaki şahane fotoğraflara bakacaksın. Hayal kurup o yaşadığın anın gerçekliğinden kopacaksın. Şehre gelen eserleri takip edeceksin. Festivallere gideceksin. Olmadı spotify gibi evinde kaliteli müzik dinleyebileceğin dünyanın binlerce müthiş müzik listelerini yayınlayan uygulamaları indireceksin bilgisayarına. Günümüz teknolojisi oturduğun yerden sanatı evine getiriyor ne mutlu ki.

10-Kendi özünü arayacaksın

Bu yolculuk çok uzun ve yorucu. Mükâfatı ise huzur ve mutluluk. Her daim kendini arayacaksın. Yaptığın iş doğru iş mi, yarın ölsem bugün bunları mı yapardım, hangi insanlardan vazgeçmeliyim, daha çok nasıl canlılara yardımcı olabilirim, bilmem gerekenler ne. Üreteceksin. Kendini ararken hayata bir şey sunacaksın. Bu yazılar da olabilir, çok hoş bir sanat eseri veya herkesin hayatını kolaylaştıracak basit ama işlevsel bir şey de…  Ürettikçe yaşamdan daha çok keyif aldığını göreceksin. Hep bu sorularla yaşayacaksın.

NEVİN DONAT 

20.12.2014

 
 
Toplam blog
: 56
: 1253
Kayıt tarihi
: 24.11.11
 
 

Gazeteci ..