Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

18 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Naim Süleymanoğlu da Tarih Oldu

Naim Süleymanoğlu da Tarih Oldu
 

İyi insandı, mekanı cennet olsun.


 
Efsane halterci Naim Süleymanoğlu dünyaları kaldırdı, hastalığını kaldıramadı. Hayata veda etti. Allah rahmet eylesin. İyi adamdı, efendi insandı. İnsan için bu dünyadan göçerken arkasından iyi denilmesi ve gittiği ebediyet aleminde iyi bilinerek karşılanması çok önemlidir. Bundan gayrısı, yalandır, dünyalık bir oyalanmadır.
 
Kendisiyle ilk kez 1995 yılında tanışmıştım. Şehrime gelmişti. Yerel televizyonumuz ve gazeteler adına röportajlar yapmıştım kendisiyle, çok mütavazı bir kişiliği vardı. Sonraki yıllarda da Halter Milli Takımı ile defalarca ilimize gelmiş, Eğirdir ilçemizde kapm yapmıştı. Yanında yakın arkadaşı Halil Mutlu ile göl kenarında dolaşırken "Dünyamız böyle güzellikleri olmasa yaşanacak yer değil," demişti. Sanki dünyaları yerinden kaldıran adam o değil gibiydi. Biraz durgun ve yorgundu. Daha o yıllarda maddi manevi sorunları var gibiydi. Hiç bir şekilde, cüssesinden büyük yüreğinde olup biteni dillendirmedi. Belki de hep yandı, ama tütmedi. Dünyaya geldi, dünyaca tanınarak yaşadı. Lakin iç dünyasını hiç tanıtmadan kondu - göçtü oldu. 
 
1997 senesinde de ben Isparta belediyesinde basın müşaviriyken belediye imkanlarıyla konuk olarak ağırlamıştık kendilerini. Hiç özel bir talebi, kaprisi olmamıştı.
Şöhretlilerle fotoğraf çekilmeyi sevmem, ama o başkaydı. Ona cep herkülü deniliyordu. İlerki yıllarda olur da ben birine "Cep herkülüyle yakından tanışmış biriyim" dediğimde, "İspatın var mı" diye sorarlarsa, ispatlık göstermek adına objektife onca poz vermiştim. Anılarda kalan yadiğarlardan biri  oluverdiler bir günde. Ne olacak, hayat budur, bu kadardır  işte...
Allah taksiratını affetsin. yakınlarının ve ülkemin başı sağolsun.
 
Ayfer AYTAÇ -ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..