Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Nurettin Erdoğan Yönetici

http://blog.milliyet.com.tr/nurettinerdogan

28 Mayıs '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ne derler?

Ne derler?
 

Telkinler, Telkinler, Telkinler


NE DERLER?
Sakın şunu şöyle yapma, ayıp olur. Sakın bunu öyle yapma günah olur, sakın şuraya bakma biçimsiz kaçar. Aman benden izinsiz şöyle yapma çok kızarım. Hele bir de öyle yaparsan çok bozuşuruz. Eğer şöyle yaparsan Allah çarpar.
Telkinler.. Telkinler.. Telkinler...

Sonra artık gel şöyle yap derler, koşarsın, koşmazsan ayıp olur. Böyle yap derler , yapmazsan günah olur demişlerdi. Yahu neden böyle davranıyorsun der birileri, siz de cevap verirsiniz ; böyle davranmazsam biçimsiz olur...
İster 50 yaşına gelin, ister 60 yaşına gelin, o telkinler doğrultusunda hareket edersiniz.

Aslında sizi yönetenler. Bilinç altında yönetmeye devam ediyorlar, farkında değilsiniz. Aslında bizim, bazı başkalarının tuhafına giden davranışlarımızın nedeni, bu bilinç altında bizi hala birilerinin yönetiyor olmasından kaynaklanıyor olmasıdır. Bu yönetenler, toplumumuzun bazı yanlış yargı değerleridir.
Neden şimdiki çocuklar çok akıllı diyoruz? Çünkü artık yeni nesil bilinçlendi. Çocuklar artık o bilinçle yetiştiriliyor. Onlar daha akıllı diyoruz; oysa bizler akılsız mıydık? Hayır. Ama toplumun yargı değerleri değişti. Biz o zamanki toplum değerleriyle yetiştik. Bunda anne babalarımızın bir suçu olduğuna da inanmıyorum; onlar da farklı değerlerle yetişmişlerdi muhakkak.
Bunun için de kendimizi değiştiremiyoruz, çünkü öyle avuçlarının içine almış ki bizi o bilinç altımızdakiler, bir türlü istesek de değişemiyoruz.

Birilerini kırıyorsak, onların yüzünden kırıyor olabiliriz . Birilerini çekilmez hale getiriyorsak kendimizi, belki de iç dünyamızda, bilinç altımıza yerleşen korkuları bastırma arzusundan da olabilir.
Kişisel gelişim uzmanlarının söylediği bir söz var:

"Düşünce Sistemini değiştir , bütün hayatın değişsin "
Aynen doğru söylemişler. Demek ki bugüne kadar bildiğimiz ve bize yanlış öğretilen bazı olayları, öğrendiğimizden farklı olarak tatbik etmek gerekiyor.
Günahsa, okuma yazman var; aç kuran-ı Kerim'i oku. Adab-ı muaşeret mi? Onu da araştır ve kendince doğrusunu bul.
Bütün olay şuradan geçiyor; bu güne kadar öğrendiklerinizi bir kenara bırakarak, doğruları kendimiz bulmalıyız.

Dünya hızlı dönüyor, bir an önce yanlış bildiğimiz şeyleri düzeltelim ki, bari bundan sonraki hayatımızı kaliteli yaşayalım.
Önce insan olalım. Dinimizin gerekleri, bize insan olmayı öğretiyor. Orada hiç bir değişiklik yok. Sadece bu güne kadar farklı yorumlanmış .
Çocukluğumuzdan beri bizi cehennemle korkutmadılar mı? Filmlerde bile din adamlarını öcü gibi nerede tipsiz bir adam varsa, rolleri hep onlara vermediler mi?
Peki hep cehennemle korkutmak yerine, bize cenneti anlatsalardı da, yahu ne güzel bir yermiş bu Cennet diyerek, oraya gitmenin yolu nereden geçiyor deyip araştırsaydı insanlar; olmaz mıydı?
Velhasıl önce okumayı, araştırmayı öğreneceğiz ve iyi insan olacağız, ama bilinç altımızdaki korkularımıza, defol git diyerek kaliteli yaşama geçeceğiz .
Ne Derler? Diye bir soruyu kendimize sormaktan artık vaz geçeceğiz. Kim ne derse desin. Allah. ne der? Diye sor kendine
Sevgiyle kalın.  

 
Toplam blog
: 41
: 702
Kayıt tarihi
: 31.05.16
 
 

Kabataş Liseli olan Nurettin Erdoğan, ömür boyu eğitime inanan bir yönetici. Küçük yaşlarda girdi..