Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '16

     
    Kategori
    İş Yaşamı - Kariyer
     

    Ne istediğinize karar verin, mutlu olduğunuz işi yapın

    İş bulmak birçok üniversite mezunu için oldukça stresli bir aşama. Günümüz işsizlik oranlarına baktığımızda ülkelerin en büyük sorunlarından biri olarak görülmektedir. Bu yalnız ülkemiz için değil, tüm dünya ülkeleri için geçerlidir. Gerek akademik kariyere sahip olma gerekse becerisi olduğu alana yoğunlaşarak kendi işini kurma yoluna giderler. Fakat bunları yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var.

    NE İSTEDİĞİNİZE KARAR VERİN, MUTLU OLDUĞUNUZ İŞİ YAPIN

    Bu aşamalardan en önemlisi, iş aramaya başlamadan önce ne istediğinize karar vermeniz gerekiyor. İş bulmak isteyen kişi eğer karar verememiş veya bu konuyu atlamışsa bir iş bulduğunda işinden memnun olmayabilir. Daha sonra iş hayatı çekilmez olabilir.

    AT GÖZLÜKLERİNDEN KURTULUN DÜNYADAKİ İŞ TRENDLERİNİ TAKİP EDİN

    İşsizim diye yakınmak elinize hiçbir şey getirmeyecek ve sorununuzu çözmeyecek. Elinizde olan ise gençliğiniz ve dinamik beyninizdir. At gözlüklerinden kurtularak dünyaya bakın. Sizinle aynı ülkede yaşamasına rağmen iş sahibi olup çalışan insanları görün. Mezun olduktan sonra baktınız iş bulamıyorsunuz, yakınmak yerine en faydalı faaliyet dünya iş trendlerine göz atmak. Bakın bakalım insanlar hangi işleri yapıyor? Gelecek 10 yılın en parlak sektörleri hangileri?

    İNTERNETİ KULLANIN DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞIN

    İnternet günümüz gençlerine oldukça farklı alanlarla birçok fırsat sunuyor. Gerek gelirinizi internetten elde edebilir, gerekse iş bulmak için kullanabilirsiniz. İnternetten oluşturacağınız bir CV çok geniş kitlelere ulaşacaktır. E-ticaret yapmak, Google reklamları, yatırım yapmak gibi daha birçok şekilde internetten bir iş modeli oluşturabilirsiniz.

    KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

    CV'niz ne kadar ilgi uyandırırsa o kadar şanslı olacaksınız. Örneğin üniversite isimlerinin bile ne kadar etkili olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer ismi meşhur olmayan bir üniversiteden mezun olmasanız bile kendinizi geliştirmek sizin elinizde. Sürekli eğitimlere, seminerlere, eğitim alnınızla ilgili olsun veya olmasın kurslara katılmak size artı olarak geri dönecektir. Genellikle iş verenler tek tip insan yerine birkaç alanda bilgisi olan kişilerle çalışmak isterler.

    FARKLI İŞ ARAMA KAYNAKLARI BULUN

    İş arıyorsanız, gözünüzü dört açın. İş ilanlarına rastlayabileceğiniz birçok kaynak var. Gazeteler, internet siteleri, sosyal medya ağları, şirketlerin insan kaynakları sayfası gibi çeşitli yerleri sürekli takip edin. İş dünyası ile ilgili dergileri, internet sitelerini, grupları takip edin.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 142
    Kayıt tarihi
    : 30.01.16
     
     

    Radyo ve Televizyon mezunu ..