Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Ne zaman adam oluruz!

Ne zaman adam oluruz!
 

Ne Zaman Adam Oluruz!


Aynı yere farklı yollardan gidebilirsiniz ama yolunuza taş duvarlar örenler, yaşam yolunda size dayatılanlarla size zorluklar çıkartırken haksızlığa karşı çıkan birilerinin sesine de kulak verin. Biraz mücadele edip, emek verip doğru yolu bulacağına, daha kolay sanıp dolambaçlı yollara girmeyin. Zor görünen yol bazen doğru yol olabilir ama zoru görünce kolaya kaçar ve kolaya aldanırız. Halbuki kolay yol sandıklarımız en zoru olur bazen. Hayat boyu zikzaklı yollar da dümdüz gidemeyiz mutlaka bir duvara çarparız.

Bu toplumun muhakemesi hastalıklı. Bir insan açık ama dürüst olabilir. Bir insan kapalı ama dürüst olabilir. Bir Müslüman zina etmez, yalan söylemez, hırsızlık yapmaz, beş vakit namazında ve Rabbinden kendisini doğru yola götürmesini ister ama aksini yapıyorsa Müslüman değildir. Yani kişinin aynası yine kişidir, lafa ve nüfus cüzdanındaki din hanesine bakılmaz. Her insan kendisinden sorumludur. Birinin hatasından tüm toplum sorgulanamaz. Bir günde bu hayat tarzını edinmedik, 100 senedir Cumhuriyetin, ondan önce de yıkılmakta olan imparatorluğun tedrisinden geçti. Yıkılan imparatorluğun vatandaşları bir İstiklal harbi verdi. Ciğerlerimize kadar işlemiş yabancı hayranlığı yaşayan bu toplum ancak sömürülür. Türk Milleti titre ve özüne dön...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Devlet hayatında en yüksek medeni icaplara göre ilerlemesini temin edecek yeni müesseseler derken devletin din işleri ile meşgul olmamasını ve dini hislerin, siyasi maksatlar için istismar edilmemesini daima söylemiş ve bu prensibi yeni Türkiye Devletinin başlıca inkılabı adletmiştir. (Afet İNAN)

Ne zaman Adam oluruz, insan olarak kendimize saygı duyduğumuz zaman.
Ne zaman Adam oluruz, cehalet ve yobazlığa pirim vermediğimiz zaman.

Hayatta hiç bir şey sonsuz değildir. Süleyman Demirel zamanında 'binaleyh biz bu milleti gütmeye geldik' demişti. Millet alkış kıyamet, tablo değişmiyor oysa çağ değişiyor, nesil değişiyor. Bir millet köle olmayı seçtiyse kimse bir şey yapamaz, mutsuz azınlık bir köşede muhalif ve ideolojisi ile yaşamaya çalışır hepsi bu.

Mustafa Kemal "köylü milletin efendisidir" demiş büyük bir devlet ve fikir adamıydı. Bu millet onu anlamamakta hala ısrarcı ise tarih Türk milletini yıllar sonra kendi kendisini yok eden toplum olarak yazacaktır. Gerçekler tektir sadedir. Yalan ise çoğul, süslü püslü, parlak, gösterişli ve gürültülüdür. O yüzden nankörler anında söyleyecek ve kanacak bir şeyler bulurlar.

Adama sormuşlar, ne iş yaparsın? Adam, ne iş olsa yaparım abi, demiş. Soranın cevabı, o zaman sen hiçbir işten anlamazsın...

HÜLYA ÇAKICI 

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..