Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ne zaman öleceğim? Cevap: Sağlıklı yaşıyorsan 90’dan sonra, değilse 70’ten önce

Ne zaman öleceğim? Cevap: Sağlıklı yaşıyorsan 90’dan sonra, değilse 70’ten önce
 

Ne din bilir bunu ne de bilim; yaşanan hayatın öğrettiği. “İstisnacılar” ve “ölmek için yaşayanlar” itiraz etmek için ellerini kaldırdılar bile, “Allah bilir”

Adamın birinin başına uçak düşmüş, “Allah bilir” e bunu örnek gösteriyorlar; dünyada her gün insanların başına uçak düşüyor ya!

İstisnanın kelime anlamını bile bilmiyorlar; yüzde bir, binde bir, on binde, milyonda… Ve ölmek için yaşayanlar sayıya dâhil değil. Nasıl dâhil edeceksin normal yaşamıyorlar ki, aptalca nedenlerle savaşıyorlar, kavga ediyorlar, ölüyorlar. Abuk sabuk bir nedenle Afganistanlara gitmiş savaşıyorsan ne zaman öleceğini ben bilemem, Azrail’e sor.

Sağlıklı yaşadığını sanan- ki en büyük gurup bu gurup- kimselerin ne zaman öleceğini de bilemeyiz; çünkü kişilerin yanılmalarını bilim ölçemez.

Aslında bilim ne zaman öleceğimizi bilir hatta gününü bile söyler de beni aforoz eder diye dinden korkuyor. Bilim adamlarının korkaklığı yüzünden böylesine önemli bir bilgiden mahrum oluyoruz.

Yine de verdiğimiz bilgi doğru; ama işte keşke gününü de söyleyebilseydik!

70 ile 90 arası biraz sağlıklı biraz sağlıksız kişilere ait. Burada zorluk insanlarımızın sağlıklı yaşamanın ne olduğunu bilmemeleri.

Adam diyor ki sigara içmiyorum; bu, sağlıklı yaşamak oluyor. Oysa kaç tane daha “sigara” var bizi mezara yollayan.

Sağlıklı yaşadığınıza inanıyorsanız, ne kadar sağlıklı yaşıyorsanız o kadar 90 yaşın üzerine ekleniyor ve ne kadar sağlıksız yaşıyorsanız o kadar 70 yaştan çıkarılıyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..