Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

Neden Suriyedeyiz?

Neden Suriyedeyiz?
 

Neden Suriyedeyiz?


SURİYE Çanakkale'de savaşmış olabilirler ama bize karşı. Onlar nüfus savaşlarında savaşmışlar. Çanakkale şehitliğindekiler Suriye'deki Türkmenler, bizdeki mültecilerin dedeleri değil. O zaman bizimle savaştılar desek, peki bugün neden kendi vatanlarını savunmayıp kaçıyorlar. Çanakkale'de bizimle savaşan Türkmenlerin torunları, Suriye’de savaşıyor kaçmıyor. Buradaki asalaklar savaşacak kadar asil değiller çünkü. Bizi bir kere arkamızdan vurdular, ardından defalarca. Bir Atasözümüz der ki; "Beni bir kere kazıklayana yuh olsun, aynı kişi beni ikinci kere kazıklarsa bana yuh olsun." Bizler kurtuluş savaşını cephe ve gerisindeki kadın ve çocuklarımızla yedi düvele karşı her türlü yokluğa karşı kazandık. Sığındığımız ülkede çocuk yapmadık. Onlar plajlarda vatanla işleri yok. Zamanında Osmanlıya da ihanet ettiler ve etmeye devam edecekler.

Vergiler ile Suriyelileri besliyoruz ve gidip topraklarında savaşıp şehit veriyoruz. Savaşın tam ortasındayız ama milletimizin beyin yapısı o haldeki hiçbir şeyin farkında değil. Suriyeliler İstanbul'u ele geçirdik yakında Türkler işçi olarak bizim altımızda çalışmaya başlıyacak diyorlar, Arapça bilmeden acıyanlar onların ne konuştuğunu bilmiyorlar ve acıyorlar kendimiz acınacak haldeyken. Körfez ülkelerindekiler karadenizi satın almaya devam ediyorlar, Akdenizi de Ruslar, ülke resmen yabancı işgali altında. Gitsinler demiyoruz isteyen gitsin kapıları açın diyoruz, ikincisi bundan 4 yıl önce kaldırılan mülk edinme kanununda karşılık ilkesi geri getirilsin, yabancıya taşınmaz mal satışları yeniden düzenlensin yani eskisi gibi olsun o maddeyi geri getirsinler. Bizler bir karış toprak sahibi olamazken Körfez ülkelerinden özellikle Arabistan, karadenizi almaya devam ediyor. Oradaki köylüler artık kiracı durumundalar.

Suriye’de emparyel güçler bir çok aktörü (ülkeler) kullanıp kendi silahlı gücünü cepe gerisinde tutuyor, istediğini alırken ve hiçbir askeri kayıp vermezken bu ülkenin çocukları neden Suriye'de hayatını kaybediyor bu savaş TC'nin ve Suriye'nin savaşı değil, emparyel güçlerin savaşı. Tavşana kaç tazıya tut dümeni ne işid, ne elnusra hepsi figüran, bölgenin aktörleri bir senaryo yazmış ve sahneye koymuşlar. Cahiller de figüranlık yapıyor. Bir halk kendisini yönetemezse birileri bölüp parçalar ve yönetir. Suriye’de doğal kaynak yok ama Suriye'nin stratejik önemi var. Bir tarafta ABD, bir tarafta Rusya niye oradalar acaba? Yeni komşumuz büyük İsrail olacak, sınırda her şey onun için yapılıyor.

Yüzlerce şehit veren ama daha ne için Suriye'ye girdiğini bilmeyen kocaman halkımız var. Hükumet halka ne için orada olduğumuzu kemküm yapmadan anlatmadığı için her kafadan bir ses çıkıyor. Suriye halkını Esad rejiminden kurtarmak için ülkeye girenlerin, ülkeye girdikden sonra Esad'dan farklı olmadıklarını anladık. Suriye’de olan her ülke emperyalisttir. Türkiye’de kendi çapında pastadan dilim alma derdinde.

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..