Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '18

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Nefes Kredisi KOBİ'lere Umut Işığı Olacak mı?

Nefes Kredisi KOBİ'lere Umut Işığı Olacak mı?
 

nefes kredisi


Geçtiğimiz yıl (2017) başlatılan ve Ticaret Odasına kayıtlı KOBİ'lerin yararlanabildiği 'Nefes Kredisi' bu yıl düzenlenen ikinci etap başvuruları 2 Nisan tarihinde başladı. Peki Nefes Kredisi nedir? Bu krediyi almak için şartlar, faiz oranları ve hangi bankaların verdiğini size anlatmaya çalışacağım.

Aylık 0,99 faiz ve 18 aya varan vadeler ile 200 Bin lira limitli nefes kredisi toplam 1,5 milyar liralık kredi kullandırmayı planlıyor. Başbakan Binali Yıldırım tarafından düzenlenen lansman ile hakkında daha detaylı bilgi sahibi olduğumuz bu krediyi çekebilmek için öncelikle Ticaret Odasına kayıtlı olmak gerekiyor.

Günümüz ekonomi şartlarında son derece uygun faizli olduğunu düşündüğüm Nefes Kredisi için ilgili odadan TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir belgesi alınması gerekiyor.

Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankalarının şubelerinden başvuru yapabilirsiniz. Başvuru ardından eğer uygun görüldüğü taktirde krediniz çıkmaktadır.

Malum kredi çekildiğinde bankaların uyguladığı tahlisat ücreti Nefes Kredisinde de geçerli ancak yapılan anlaşma gereği bu rakam 51 TL üzerinde olamayacak.

Geçtiğimiz gün İTO başkanı Öztürk Oran yaptığı açıklama aslında oldukça umut vericiydi. Finans sektörünü, Devleti ve KOBİ'leri bir araya getiren güzel bir proje olduğunu açıklamıştı umarım uzun vadeli ve başarılı bir proje olur.

Yunus BENLİ

 


https://www.hizlinakitkredi.net/nefes-kredisi-nedir/

 
Toplam blog
: 7
: 372
Kayıt tarihi
: 18.10.16
 
 

Kuru temizleme firmasında kasiyer olarak çalışıyorum. Günümün çoğu kirli gelip tertemiz giden kıy..