Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '17

 
Kategori
Kültürler
 

Nerede O Eski Bayramlar

Nerede O Eski Bayramlar
 

Yazının da başlığından anlaşılacağı gibi konumuz Bayram. Aslında eski Bayramlar, özlüyor muyum kesinlikle evet şuan yaşatılsa nasıl olur sorusuna bile belki de eski de kalması daha iyi bile diyebiliyorum.
 
Bayram, o zaman biz çocuklara festival gibi gelirdi bir hafta önceden heyecanımız başlardı, bayramlıklarımızı alır (yani kıyafetlerimizi) çantamızı, ayakkabılarımız, süslü çoraplarımız. Hepsi tam bir hafta önceden alınır ve bir hafta boyunca taki bayram sabahı gelene kadar yastığın altında durur ara da giyer evin içinde dolaşır tekrar çıkarır ve yastığın altına geri koyardık.
 
O eski bayramlar ki ben 80 kuşağındanım dersem o zamanlardan sonra yavaş yavaş son kayboldu. Ben şanslı zamanlara denk geldim. Sabah erkenden kalkar “Barış Manço’nun şarkısı gibi” aile büyüklerimizin elleri öpülür ardından sokağa çıkardık. Bütün kapıları teker teker çalar herkesin bayramını kutlar ve para toplardık. Bayramlıklarımız da çanta almamızın sebebi de buydu. Bizi tanıyanlar, isimlerimizin baş harfini mendile işler ve mendil arasında para koyardı. Yazarken bile özlediğimi bir kez daha anladım.
 
Akşam olduğunda topladığımız bütün paraları babamıza verir ve bizi Gülhane Parkına götürmesini isterdik. Yazının da başında dediğim gibi bayramlar bizim için festival gibiydi diye bahsettiğim de buydu. Gülhane Parkı tam bir şenlik havası vardı. Aileler, çocuklar, oyunlar, ağaçlar, ağaç kokularu, herşey herşey çok güzeldi.
 
Belki de özlediğimiz Bayramlara dönme vakti gelmiştir. O özlediğimiz Bayramlara geri gelmesi ümidiyle herkese İyi Bayramlar...
 
Toplam blog
: 13
: 379
Kayıt tarihi
: 27.06.17
 
 

İşte öyle biri.. ..