Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Nereden Başladığınızı Unutmayın!

Nereden Başladığınızı Unutmayın!
 

Kendisinin farkında olması, rasyonelliği ve zekası gibi yüksek seviyede düşünmesini sağlayan özellikler insanı "insan" yapan nitelikler olarak sayılmaktadır.


... Geriye kalan her şeyi de unutun ya da unutmayın! 
 
Homo sapiens.. Kendisinin farkında olması, rasyonelliği ve zekası gibi yüksek seviyede düşünmesini sağlayan özellikler insanı "insan" yapan nitelikler olarak sayılmaktadır.
 
Daha yüksek seviyede bir hayal ile başladı insanın yolculuğu, ancak cinsin yaşayan son nesli olan homo sapiensin çok küçük bir kısmı, içindeki bu hayali hep canlı tutmaya çalıştı..
 
Peki bu hayali yaşatamayanlara ne oldu? İnsanlar kuş tüyünden yastık yapıyor, ve fakat kuşlardan kaçıyordu; hayli tuhaf bir ironi... Güzeli istiyor, ama biraz korkak biraz sahip olma isteği ile güzel olan her şeyi yok etme eğilimi içerisine giriyorlardı. Çünkü kuşlar özgürdü! Zamanla yolculuğa nereden başladığını unutan, yolunu kaybedenler özgür düşünceden korkar oldu.
 
Özgürlük neydi peki? Aynı gökyüzü altında kardeşçe yaşamak kadar basit bir olguydu aslında.. Farklılıkların hayata renk katmasıydı..
 
Kendisinin farkında olarak, mevcut soruları soru"n" haline getirmeden rasyonel düşünce ve zeka ile çözebilme yeteneği sayesinde birlikte yürüyerek, homo cinsinden canlı kalan tek nesil olabilmeyi başarmıştı homo sapiens! Fakat bir sorun oluştu; zamanla kendini, kendi yarattığı sanal dünyaya hapseden, özgür irade ve düşüncesini yitiren, korkan, kendine ve cinsine güvenini yitiren, kendine ve çevresine zarar veren bir canlı halini aldı. Hal böyle olunca başlangıç hayalini canlı tutan, yani hala insan kalanlardan korkar oldu. Yok ederek, yok olduğunu fark edemedi. Evrende hiçbir hesabın açık kalmayacağını unutmuştu! Doğal denge vardı ve dengesizlik eğrinin en uç noktasında kırılmaya mahkumdu!
 
Tek bir çıkış yolu vardı; rasyonel düşünce, özgür irade, birlik, başlangıç noktası ile gelinen nokta arasındaki dengesiz eğrinin dengelenmesi arasındaki harmoni.. Zincirin her halkası tek tek önemliydi, zinciri bütün tutabilmek için.. Kişisel her bir çaba bile salınarak evrensel frekansa yayılıyor, etki - tepki yaratıyordu.
 
Kişisel olarak ben de bir adım atmak istiyorum mu diyorsun? Öyleyse nereden başladığını unutma!
 
 
Elif Demir Uğur, 11.10.2015
 
Toplam blog
: 19
: 1129
Kayıt tarihi
: 01.09.15
 
 

İnsan Kaynakları Müdürü, İşletme Doktora, MBA, Eğitim Bilimleri Yüksek Lisans (Matematik), Matema..