Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

18 Mart '18

 
Kategori
Güncel
 

Neredeydik Nerelere Geldik

Neredeydik Nerelere Geldik
 

Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.


Yoksulluk içinde, vakarlı biçimde, yüreklilikle bu memleket için can veren vatan evlatları bir yanda, faiz için, bir avuç hırs için, beleş yaşam için, üç kâğıt, beş kağıt için, hilenin peşinde koşan şaşkınlar; kula kulluk yapanlar, menfaatleri uğruna dostlukları satanlar, kafaları kötülüğe saplantılılar, insanı aldatanlar, süslü söze inananı kandırarak hayali banka kuranlar, hayali ihracat yaparak kalkınanlar, zorbalıkla masumu pusturanlar, zulme boyun eğenler bir yanda…

Ey o yüce duygu ve asil mücadele ile Çanakkale’yi geçilmez kılan, yedi düvelle savaşıp toprağını savunan, tarihi kanlarıyla yazan, iman yüklü yürekli, yiğit bilekli, fedakâr insanlar, bu millet asla ödeyemez hakkınızı. Size layık olmayan bize helal edin sizler hakkınızı.

Sizden sonra şaştık kaldık, gidişatımızda bulandık. Bolluk bulduk şımardık, yanlışları doğru sanıp bunaldık…

Mutlu, umutlu ve huzurlu yarınlar uğruna yorulduk. Güzel bir gelecek vaad edilen yalanlarla yoğrulduk. Oysa çoğumuz kötülerle, kötülüklerle çevrili ortamlardayız.

Korumasız, savunmasız, zulme karşı çaresiziz. Çünkü edepten, dürüstlükten, dinden, imandan yana bilgisiziz. Çocuklarını sokağa salıp ne yaptıklarını dahi merak etmeyenlerimiz çok. Gençliğin umarsızlığına dur diyenimiz yok.

Neredeydik, nerelere geldik biz. Maalesef özü sözü bir olan o güzel insanlar birer birer yittiler. Üstadın dediği gibi, “o güzel insanlar, o güzel atlara binip gittiler.” Bizlerde demirin tuncuna, insanın puştuna kaldık gayri, hayırlısı diyelim. Mevlam’ın vardır bir bildiği… Umudumuzu yitirmeden iyi niyetimizi dile getirelim.

Kusurları kapatanlar, başkası olmayanlar, yağcı, yalaka, yalama halleri bulunmayanlar, her koşulda kendi gibi davrananlar; piyonluk yapmayanlar, çıkarları uğruna dostlarını satmayanlar, çevrelerine huzur ve güven yayanlar, gönülleri zengin, hoşgörüleri engin, metanetleri yüce, yürekleri geniş olanlar. Canlıya, cansıza fanatiklikten uzak duranlar, yanlışlara- yalanlara karşı koyanlar, derdi dünya olmayanlar, haramın hatırını saymayanlar, kul hakkına dalmayanlar, iyilikle gelmiş geçmiş olanlar, rahmet dualarıyla anıyoruz hepinizi. Yüce Allah rahmetiyle korusun hepimizi, âmin…

Ayfer AYTAÇ- ayferaytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..