Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Network Marketing 21.Yüzyılın En İyi İşidir

Network Marketing 21.Yüzyılın En İyi İşidir
 

Network Marketing


Network Marketing'in 21.Yüzyılın En İyi İşi Olmasının 16 Nedeni

Eğer kendi işinizi yeni kurduysanız hatta bu iş network marketing modeli ise, hoşgeldiniz. Şu anda doğru yazıyı okuyorsunuz. Şahsen ben günümüz ekonomisinde bir network marketing işi kurmanın yapılabilecek en akıllıca yatırımlardan biri olduğunu düşünüyorum.

Network marketing işinde başarılı olmak için bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri bu işi yapmaya neden zahmet etmeniz gerektiğidir. Gerçek şu ki, bir iş kurmak zaman, emek ve enerji ister. Birçok insan mevcut durumlarından memnun olduğuna göre, neden rahatlarını bozsunlar ki?

Birazdan size network marketing yapmanız için 20 neden sıralayacağım. Ama önce artık işlerin değiştiğini ve "Bilgi Çağı"'nda yaşadığımızı anlamamız gerek.

Bilgi Çağı'nda Yaşamak

Geçtiğimiz 2000 yıl boyunca Tarım Çağı’nda yaşadık ki bu çağ her şeyin çiftçilikle alakalı olduğu bir dönemdi. Bu dönemde her kim tarlaları ve arazileri elinde tutarsa refah seviyesi yüksekti.

20. Yüzyıl’da ise yeni bir çağa geçtik ki bu çağın adı da “Sanayi Çağı” idi. Andrew Carnegie ve Henry Ford gibi dev firmalar iş dünyasını domine ettiler. Fabrika sahiplerinin refah seviyesi yüksekti.

2000 yılından beri ise Internet’in yükselişinden beri yeni bir çağa geçtik “Bilgi Çağı”. Günümüzde Twitter ve Facebook gibi şirketler iş dünyasını değiştiriyor. Günümüzde her şey kendi ağınızı inşa etmek ve ağlara sahip olmakla alakalı. Bu oyunun kuralını değiştirdi. Dünya tarihi boyunca hiçbir dönem kendi işinizi kurmak için bu kadar avantajlı olmadı.

Network Marketing Neden Bu Yüzyılın En İyi İş Modelidir?

1. Kendi Servetinizi İnşa Edin, Başkasınınkini Değil!

Soru şu : Şu anda çalışmakta olduğunuz yerde kim sadece hayatını idame ettirecek kadar para kazanıyor, kim zenginleşiyor? Tabii ki şirket sahibi kimse o zenginleşiyor. Ücretli bir çalışan olarak gününüzün 8-10 saatini bir başkasını zenginleştirmek için harcıyorsunuz. Siz sadece yaşıyorken şirket sahibi bir servet inşa ediyor. Ayrıca şirket sahibinin belki de 10’da biri kadar kazanırken iki katı kadar vergi ödüyorsunuz.

2. Her Yıl Gelirinizi İkiye Katlamak İster Misiniz?

Maaşlı bir işte çalışarak gelirinizi ikiye katlamak neredeyse imkansızdır. Gerçekte ortalama maaş zammı %5 ile %10 arasındadır. Enflasyonun %10’dan fazla olduğu bir durumda bu sizce de delilik değil mi? Ancak herhangi bir işte bir sonraki yıl 2 katı müşteri edinmek ve gelirinizi katlamak mümkündür.

3. Gerçek Finansal Özgürlük

Kendi işinizin sahibi olmak için en önemli nedenlerden biri de finansal özgürlüktür. Yani siz orada olmasanız da para kazanabilmelisiniz. Maaşlı bir işte çalışmanın en kötü yanlarından biri zamanınızı para için satmaktır. Eğer çalışmayı bırakırsanız para kazanamazsınız. Kendi işiniz olursa size para kazandırmaya devam edecek müşterileriniz de olur ve mesela 1 aylık tatilden döndüğünüzde yine para kazanmış olursunuz.

4. Interneti Kullanın

Önemli Nokta : Bildiğimiz gibi İnternet dünyayı değiştirmektedir. 50 yıl içerisinde geriye dönüp neden pastadan payınızı almadığınızı sorgulayabilirsiniz. Tarih boyunca hiç kendi işinizi kurmak için bu kadar uygun bir zaman olmamıştı. Bugün tek bir tuş ile yüzlerce insana ulaşabilirsiniz. Sizin bu yazıyı okuyor olmanız bile bunun bir göstergesi değil mi? Eğer bu fırsatı değerlendirmezseniz çok pişman olabilirsiniz.

5. Zengin ve Ödüllendiren Bir Hayat Yaşayın

Network marketing işinin en önemli avantajlarından biri de kişisel gelişimdir ki birçok insan bunun varlığından bile haberdar değildir. Başarılı olmak için diğerlerinin başarılı olmasına yardım etmek zorundasınızdır. Elinizin değdiği insanların başarılı olduklarını izlemek çok güzel bir duygudur. Ayrıca elbette yılda mesela 100bin lira kazanıp günde sadece 4 saat çalışıyorsanız hayatınızı ne kadar dolu yaşayacağınızı da hayal edebilirsiniz sanırım.

6. Nüfus Patlamasının Avantajını Kullanabiliyor Musunuz?

Bunun farkında olmayabilirsiniz ancak insan nüfusu giderek artıyor. Bu birçok çalışana sorun yaratabilir ancak network marketing yapanlar için büyük bir avantajdır.

7. Hangi İş Güvenliği?

100 yıldan fazladır insanların maaşlı işlere yapışıp kalmalarının nedeni güvenlik arayışıdır. Günümüzdeyse artık bildiğiniz gibi işten çıkarmalar çok fazladır. Yani aslında işinizde hiç de güvende değilsiniz. İnsanlar artık yaşamlarını idame ettirebilmek için daha güvenli işler peşindeler. Tek bir yerden tek bir gelirinizin olması mı yoksa birçok ülkede her istediğinizde çalışıp istediğiniz zaman arttırabileceğiniz bir gelirinizin olması mı daha güvenli? Günümüzde maaşlı işler en riskli olanlarıdır.

8. Valıklı Bir Emekli Mi Olmak İsterseniz Yoksa Fakir mi?

Emekli maaşlarının kuş gibi olduğundan ve emekli insanların geçinmekte ne kadar zorlandıklarından bahsetmeye gerek yok sanırım. Network marketing işini yaparak bir ekip kurduğunuzda emekli olmak istediğiniz zaman siz çalışmıyor olsanız bile ekibiniz çalışacağından pasif bir emeklilik gelirine ulaşabilirsiniz.

9. Gelecek 40-45 Yıl Boyunca Çalışmak İstiyor musunuz?

Türkiye’de emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde 65’tir. Üniversiteyi bitirdikten sonra maaşlı bir işe girip çalışmaya başlarsanız aşağı yukarı 40 yıl sonra emekli olabilirsiniz. Ya da kendi işinizi kurup, sıkı bir çalışma ile 4-5 yıl içerisinde erken emekli olmayı seçebilirsiniz. Tercih sizin.

10. Hayata 15.000 TL Borç İle Başlamak İster misiniz?

Standart bir öğrenci KYK’ya yaklaşık 15 bin tl ile mezun oluyor. Çalışma hayatına girdikten sonra da yavaş yavaş bu borcu ödemek zorunda. Zaten asgari ücretten başladığı için borç bitene kadar hiçbir birikim yapamıyor dolayısıyla da refaha ulaşamıyor. Oysa network marketing ile bu borcu çok çalışarak kısa sürede kapatabilirsiniz.

11. Kendini İnşa Eden Bir Gelir İster misiniz?

Network marketing işinizde belli bir seviyeye geldikten ve ekibinizi oluşturduktan sonra işiniz kendi kendine büyümeye devam eder. Bunu maaşlı bir işte başaramazsınız. Bu şekilde mesela tatildeyken bile para kazanıyor olursunuz.

12. Daha Fazla Saygınlık ve Takdir İster misiniz?

Eforunuzun ve emeğinizi takdir edildiği, insanların sizin başarılı olmanız için ellerinden geleni yaptıkları bir işte çalışmaya ne dersiniz? İyi bir network marketing şirketinde herkes birbirinin başarısını destekler çünkü birinin başarısı herkesin başarısıdır. Bu tip bir destek mekanizmasını maaşlı işlerde bulmak zordur.

13. 9-6 İşlerinin Sonu Geldi

9-6 çalışılan işlerde sadece bir kişi kazanır : patron! Sadece %5 maaş zammı almanızın nedeni bu zammın patronunuzun cebinden çıkıyor olmasıdır. Siz ne kadar çok kazanırsanız o aynı ölçüde az kazanacağından size olabildiğince düşük maaş vermeye çalışır. Network marketing işindeyse siz ne kadar çok kazanırsanız iş ortaklarınız o kadar fazla kazanacakları için bu bir kazan-kazan modelidir.

14. Daralan İş Piyasası

Nüfus artışı ve geleneksel işlerin internet yüzünden birer birer kapanmasıyla birlikte istihdam azalmaktadır. Daha az iş, daha fazla işçi olduğunda ise olacak olan şey aynı iş için her zaman daha ucuza çalışacak işgücü bulunması durumudur. Bu durum her geçen gün artmaktadır. Gerçekten de böyle yaşamak istiyor musunuz?

15. Enflasyon! Yükselen Fiyatlarla Her Gün Fakirleşmek

Hükümet enflasyon oranını düşük açıklamaya çalışır. Mesela %3 derler. Ama elektrik faturanız %8 artar? Eğer her sene en az %10 maaş zammı almıyorsanız her sene biraz daha fakirleşirsiniz. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar da alım gücünüzü düşürür. Maaşlı bir işe bağımlı kalırsanız yıllar içerisinde giderek fakirleşirsiniz.

16. Ücretsiz 5 Yıldızlı Tatiller Yapın ve Lüks Araba Kullanın

Büyük network marketing firmaları distribütörlerinin emeklerini çeşitli şekillerde ödüllendirirler. Örneğin belli seviyenin üzerindeki distribütörlerini ücretsiz tatillere gönderir ve kullanmaları için araç tahsis ederler. Sizin çalıştığınız şirkette böyle bir promosyon var mıdır acaba?

Maksadım sizi üzmek ya da endişelendirmek değil. Ama içinde bulunduğumuz açmazı görmemiz gerekiyor. Maaşlı işlerle nasıl yaşadığımı anlamamız gerekiyor.

Peki diyelim ki network marketing işine girmeye karar verdiniz. Nasıl yapacaksınız? Bu konuda uzman bir arkadaşımın deneyimlerini paylaştığı ücretsiz dersler ve ipuçları için bu siteyi sık sık ziyaret etmenizi tavsiye derim. İşinize yarayacaktır.

 
Toplam blog
: 32
: 27118
Kayıt tarihi
: 02.12.11
 
 

“Le Bruyere, bir yerlerde, ‘yalnız olmamak gibi büyük bir mutsuzluk!’ der. Kendi kendilerine katl..