Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '18

 
Kategori
Gelenekler
 

Nevruz

Nevruz
 

Bugün yani 21 Mart Nevruz bayramı

Nevruz hemen hemen tüm kültürlerde baharın gelişini müjdeleyen bir bayram olarak kutlanır.

Kelime olarak yeni gün, gün ışığı anlamına geliyormuş..Hatta bazı ülkelerde yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilirmiş. (Astrolojik olarakta 21 Mart Koç burcunun başlangıç günüdür. Burçlarda Koç burcu ilk burçtur biliyorsunuz.)

Bugünde Gün ışığı eşitlenir ve her iki yarım küreye eşit dağılırmış.

Anadolu da Mevlevilerde kutlanan Nevruz "Selam" sözüyle başlayan ve yedi ayetten oluşan bir duayla kutlanırmış. Dua şöyle:

"Ey gece ve gündüzün tedbircisi, ey gözleri ve gönülleri başka hale çeviren, ey kudret ve halleri değiştiren, halimizi en güzele çevir!"

Anadoluda bir çok yerde eğlenceler düzenlenir, evler temizlenir, yemekler yapılır, küsler barışır, suçlular affedilirmiş.

Nevruz gününde göze sürme çekilirse göz hastalıklarından korunduğuna, o gün gusül abdesti alınırsa o yıl boyunca hastalanılmayacağına inanılırmış.

Bu günde kötü sözler söylenmez, başkaları hakkında olumsuz şeyler konuşulmazmış.

Bugünün enerjisel rengi : Kırmızı

Üzerimizde kırmızı bir şeyler bulunması enerji olarak iyidir.

Yeni bir yılın başlangıcı olarak gelin bugün güzel bir duş alalım ama önce niyet edelim "üzerimdeki tüm negatif enerjilerin bu suyla akıp gitmesine " diye...

Sonra gün boyunca güzel olumlamalarımızı yapalım, Affetmemiz gerekenleri affederek bağlarımızdan özgürleşelim, dua meditasyon ve zikirlerle dileklerimizi dileyelim, güzel ve son derece pozitif bir gün geçirelim:) 

Hiç bir şeye inanmıyorsanız bile böyle günlerde kolektif gücün enerjisinden faydalanın.. Bu ne demek; o gün binlerce insan pozitif düşüncelerle bir sinerji bir iyi niyet zinciri oluşturuyor. Siz de bu güçten nasibinizi alın:)

BAHARINIZ KUTLU VE ÇOOOK MUTLU OLSUN.

 

Nur Demir

Sevgiler tüüm kalbimden:)

http://nrlstyle.blogspot.com.tr/

https://www.facebook.com/NrlStyle/

instagram.com/nrlblog/

 

 
Toplam blog
: 202
: 1460
Kayıt tarihi
: 10.11.16
 
 

Yaklaşık 20 yıldır Kişisel-Ruhsal Gelişim, EFT ve Kuantum Enerji ile ilgili araştırmalar ve çalış..