Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

No 309'a Reyting Şoku! Diziye Neler Oluyor?

No 309'a Reyting Şoku! Diziye Neler Oluyor?
 

Televizyon ekranındaki yaz modu bitti. Kış sezonuna hızlı şekilde geçildi ve yayına girmeyi bekleyen birçok yapım izleyicisiyle buluştu. Bu yapımların birçoğu geçtiğimiz sezondaki başarılı sonuçlarını almaya devam etti ve yerini yeniden sağlamlaştırdı. Ancak aradığını bulamayarak sezonu açan yapımlar da yok değil.

Bunların başında dün gece yeni sezonuna başlayan No 309 geliyor. 

Başrollerinde Furkan Palalı, Demet Özdemir, Sumru Yavrucuk gibi isimlerin olduğu dizi yeni sezona müthiş bir takviyeyle başladı. Türk sinemasının en önemli isimlerinden olan Erdal Özyağcılar diziye Yıldırım karakteriyle dahil oldu ve izleyiciyle buluştu. Özyağcılar'ın en son Show ekranlarında yayınlanan Gülümse Yeter ile ekranda yer aldığını biliyoruz. 

Böyle bir ustanın dahil olmasıyla kadrosu güçlenen ve büyük umutlarla dün gece ekrana gelmeye başlayan No 309'u sabah saatlerinde büyük bir şok bekliyordu. Yeni sezonda karşısında Meryem ve Seven Ne Yapmaz gibi 2 yeni rakibi bulan No 309, sezona reyting sıralamasında bu ikilinin arkasında yer alarak başladı.

No 309 ; TOTAL grubunda 3.54 ile 4., AB'de 2.98 ile 6., ABC'de ise 3.75 reyting ile 4.olabildi. Özellikle AB grubundaki düşüş çok dikkat çekici. Bu grupta aynı kanalda bir önceki kuşakta yer alan haber bültenine, Show'da bilmem kaç yüzüncü kez yayınlanan Güldür Güldür Show'un tekrar bölümüne, hatta Meryem dizisinin özetine bile geçilen No 309'un kendisine acilen çeki düzen vermesi gerekiyor.

Aslında No 309, yaz boyunca ekrana geldikten sonra Ağustos ayında sezona ara vererek en büyük hatayı yaptı. Orda güzel bir final yapılarak dizi bitirilmeliydi. Çünkü No 309 iyi bir izleyici kitlesine sahip olsa da, zamanla konu bakımından kabak tadı veren bir dizi haline geldi. Bu durumu bile bile yeni sezona başlamak çok büyük bir riskti. Nitekim bu risk ilk bölüm itibariyle kendisini kötü şekilde göstermiş oldu.

Görünen o ki, No 309'u zor günler bekliyor.

Bol şanslar ve bol reytingler dilemekten başka elden bir şey gelmiyor.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..