Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Norveç'te harika bir Fenerbahçe

Norveç'te harika bir Fenerbahçe
 

UEFA Avrupa ligi  temsilcilerimiz Fenerbahçe  bu ligin 5 haftasında  Norveç’te  10 puan ile grup lideri olan Molde takımını  2-0 yenerken  zorlanmadı.

Suni çim bir zeminde,   çok soğuk ve karla karışık yağmurun olduğu,  topu kontrol etmenin  çok güç olduğu şartlarda  Fenerbahçe’nin oynadığı futbol  sanırım  diğer gruplarda tur atlayacak olan takımların da gözünü korkutmuştur.

Ben bu Molde takımının  Fenerbahçe’yi  İstanbul’da 3-1 yendiği maça hiç inanmadım.  

Berberler   traş ederken  pek susmazlar..  Hiçbir şey bulamazlarsa konuşacak, haftanın spor olaylarından bir tartışma çıkartır, siz de onlara bir şeyler anlatırken bir bakarsınız traş bitmiş.

Aslında MOlde’nin İstanbul’da aldığı galibiyet benim  berberin traşından pek farklı değildi.   Bayağı bir oldu bittiye geldiğini gözlemlemiştim.

Berber bu maçtan dolayı Fenerbahçe’li olmasına rağmen  takımı epey bir tenkit etmiş,  T.Direktör Pereira’ya da sitemler göndermişti.

Umutsuz berbere  ‘’Fenerbahçe Norveç’te bu takımı yener merak etme’’ diyeli 2 ay oldu ve bugün maç oynandı. Fenerbahçe maçı güle oynaya 2-0 kazandı.

Münecccim olmaya gerek yok!.

Fenerbahçe’nin  bol alternafifli kadrosu sezon başında  oturmamış, kondisyonunu kazanamamış, yalpayan halinin olağan bir sonucuydu o ilk maç.  Fizik kondisyonu  o zaman  rakibinden çok üstün olan Norveç takımı  sıradan bir lig ekibi görüntüsüne rağmen  süratli konta atakları ile  çok güzel bir ‘’alam da kaçam mı’’  yapmıştı Fenerbahçe’ye.

O zamanlar Fenerbahçe lige de iyi başlayamamıştı.

Son haftalarda Fenerbahçe’nin oynadığı futbol  da aslında Norveç’ten 3 puanın sinyali veriyordu Fenerbahçe’ye.  Fenerbahçe  maç boyunca oyunun tek hakimiydi.  Yine yerini bulan bol paslar, sutlar, presler vardı.  Takımda görevini aksatan tek bir futbolcu  bile yokken,  takım halinde  mükemmele yakın futbol oynuyordu.  Bunun sebeplerinden biri de  işte o iki takımın  arasındaki kalite farkıydı.   Fenerbahçe  ülkesindeki ligde  de şimdi en çok pas yapan, en çok gol pozisyonuna giren takım ve  bu ligin de en büyük favorisidir.

Hatasız oynayan bir defans ile Diego,  Ozan ve Alper   mükemmel bir oyun çıkardılar. Fernandao  ise mükemmel ötesiydi.   Dev adam maç boyu  mücadele ede ede birinci golün sahibi, ikinci golün de  Volkan Şen ile hazırlayıcısı idi.

Son haftalarda  Vitor Pereira’ya uzanan diller sustu.  Armutun bile  bir olgunlaşma dönemi olduğunu hatırladılar sanırım.  Yalnız şu Nani-Volkan değişikliğini biraz erken yapsa  daha da farklı bir sonuç olabilirdi diye düşünüyorum.

Berber  ‘’Merak etme sen, Fenerbahçe Norveç’te bu takımı  yener de gelir’’ dediğimde umutsuzca ‘’ inşallah abi’’ dediğinde  traş bitmişti.

Fenerbahçe şimdi   10 Aralıkta  grupta hiç umudu kalmayan Celtic ile oynayacak ve tabi  kazanacak çünkü Celtic de kendisine kafa tutabilecek kalitede değil.   Müneccim değiliz ama, 

Topun yuvarlak olmadığı zamanlar bunlar. 

Fenerbahçe  şimdi  beklenen Fenerbahçe'dir ve grubu lider olarak tamamlaycaktır. 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..