Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '14

 
Kategori
Sinema
 

Nuh: Büyük Tufan (Noah) Filmiyle tekrar hatırladığımız Habil ve Kabil kıssası ve gerçekler

Nuh: Büyük Tufan (Noah) Filmiyle tekrar hatırladığımız Habil ve Kabil kıssası ve gerçekler
 

Nuh: Büyük Tufan (Noah Afişi


Yeni vizyona giren Nuh: Büyük Tufan (Noah) filminin  Yönetmenliğini Darren Aronofsky'nin üstlendiği ve başrolünde Russell Crowe'un yer aldığı, yılın en çok merak edilen yüksek bütçeli yapımlarından biri.

Senaryosunda Ari Handel'ın imzası bulunan filmde, Russell Crowe'un yanı sıra, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Ray Winstone ve Kevin Durant gibi isimler yer alıyor.

Insanoğlunun yaşamında iki dönem iki isimle temsil edilir.

Filmle birlikte eski bir tartışma yeniden gündeme geldi. Konuyu tekrar ele alırsak bugüne ışık tutacak gerçeklerle yüzleşmiş oluruz. Bugünün kural tanımaz insanlarının soyunun kime dayandığı böylece daha iyi anlaşılmış olur.

Habil ve Kabil. Kabil Habil'i bir kadından kıskandığı için öldürmüş. Kardeş kanına eli bulaşmıştır.

Peki bu mitolojik hikayenin aslında dini metinlere farklı geçtiği için bir film temelinde şekillendirilen tartışmanın aslı nedir?

Insanlığın 36 bin yıllık yaşamında hayatında hırsın, mülk edinmemin, başkalarını çalıştırıp onun sırtından geçinmenin, zulmün, zalimin olmadığı dönemlerde yaşadığının özgür, eşit ve sınırsız bir dünyada yaşadığı dönemler olmuştur. Üstelik bu dönem medeniyet dediğimiz dönemin 6 bin yıllık tarihinden beş kat uzun 30 bin yıl sürdüğünü de unutmamak gerekir.

Şimdi Habili Dönem nedir ? Habili dönem insanlığın ilkel komünal toplum diye bildiği temel iş avadanlıkları haricinde her şeyin ortak mülkiyete olduğu Barbarlık yani çobanıl toplumdur. Bu toplumda Şeyh Bedrettin'in dile getirdiği gibi 'yarin yanağından başka her şeyde hep beraber diyebileceğimiz' sınırsız ve özgür bir dünya.

Kabili dönem ise medeniyet konağı dediğimiz insanlığın sınıflı toplum olduğu köleci, feodal, kapitalist ve tekelci aşamasında emperyalist olduğu bir dönemin bütünüdür.

Kabil ilk çiti çevirip dünyanın 'betül mal'ı yani Allah'ın tüm canlılara özgürce bıraktığı malını özel mülkiyetine geçirip özgürce otlayan Habil'in koyunlarına kapattığı ve toprağına giren koyunları yüzünden onu öldürdüğü gün Pandora'nın kutusu açılmış türlü türlü kötülükler saçılmıştır.

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 447
: 1524
Kayıt tarihi
: 20.09.13
 
 

06 Mayıs 1974 Çorum Sungurlu'da doğdu. Yaşamının büyükçe bir bölümünü Mamak'ın gecekondu mahalleler..