Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

O Ses Türkiye'de İnternet Fenomenleri Yarışırsa

O Ses Türkiye'de İnternet Fenomenleri Yarışırsa
 

neler olacak neler;))


 


Amatör  seslerin yarıştığı bir ses yarışmasıydı ilk zamanlar, formatı böyle çünkü.

Profesyonel olmayan, müzikle uğraşmayan, günlük yaşamda sadece banyoda şarkı söyleyen, fakat eş dost arkadaş ortamında sesinin güzelliğiyle 'hadi bir şarkı söyle' denilen kişilerin katıldığı ve jüri tarafından takımlarına seçilerek çeşitli aşamalarda finale kadar rakiple mücadele edilen bir müsabakaydı.

İlk bölümlerde böyleydi tabii.

Sonralar da  şarkıcılık yapan ve sahne alan insanlar katılmaya başladı. Hoş bunlar kendilerini 'amatör olarak ilgileniyorum' diye göstermeye çalışsalar da; içlerinde, single, cd çıkarlar bile vardı. Nasıl bir amatörlük bu pek aklıma düşeyazmazdı!

Tabii reytingi fazla ve ses getiren bir yarışma olduğu için, insanların 'belki yırtarız da meşhur oluruz' düşüncesinin bir tezahürüydü sonuçta. Yadırgamamak lazım.

Lakin halk içinden cevher aramaya yönelik bir yarışmada, bu işi meslek haline getiren insanların olması; amacından sapma gibi bir durum ortaya çıkarmaya başlamıştı zaten.

Son yıllarda daha çok jüri üyelerinin performansları -ki bilhassa Gökhan bu konuda kimsenin eline su dökemez- şakaları, komiklikleri üzerinden izlenmeye çalışılan  bir tv programı haline gelmişti.

Bu sezon Yıldız Tilbe ile jüri atraksiyonları bir nebze  garanti altına alınmaya çalışıldı. İki bölümde bunun isabetli bir atış olduğunu gördük!

Geçen sene ufak ufak hissettirmeye başlamıştı, internette fenomen olmuş, çok tıklanan kişilerin misafir olarak programa gelmesiyle değişecek tutum.

Dün yayınlanan bölümde Azeri çoban Pervin Seferov yarışmaya katılarak herkesi etkiledi ve Murat Boz'u seçti.

Burada yanlış durum şu: Amatör ses yarışması olan  tv8  O Ses Türkiye internette milyonlarca tıklanma alarak meşhur olan isimleri yarışmacı adayı olarak kabul etmeye başladı. Acun Ilıcalı bu kişi için çok sayıda istek aldıklarını ve ekranda görmek istenildiğini söyledi.

Eeeeee, durum bu minvalde ilerlemeye devam edince, yarışmanın gidişatı nasıl seyredecek?!

Baştan  bu fenomenler finalist mi?

Öyle ise diğer yarışmacıların ileri aşamalara gitmesi birer mucize.

İşin işinde reyting gibi bir umacı olduğu sürece günümüz fenomen isimleri ekranları da parsellemeye devam edecek.

Komple internet meşhurlarından oluşan bir program yapan ilk uyanık  ortalığı parseller benden söylemesi;)))

 

 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..