Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '14

 
Kategori
Eğitim
 

Oğlum bırak elinden o tableti !

Oğlum bırak elinden o tableti !
 

Çocuk olmak


Okullar açıldı hatta birinci dönemin sonlarına doğru geliyoruz. Heyecan içerisinde karnenin gelmesini bekleyen anne babalar ve çocuklarımızın ortak bir derdi  var. Çocuklarımız dikkat dağınıklığı sebebi ile derslerinde başarılı olmada oldukça zorlanıyorlar. Bırakın zorlanmayı bazı çocuklarımız okuma yazmaya gecemedi ya da derslerinin yanına bile  yaklaşamadılar. Öğretmenlerimiz şikayetçi. Hemen suçlu bulundu. Teknoloji çocukları engelliyor. Bir başka ifade ile tabletler ve oyunlar onlarda ciddi dikkat eksikliğine yol açıyor. Bu da büyük problemleri tetikliyor. Çözümü de hemen bulduk. Oğlum bırak elinden o tableti ! Evlerde internet geçici olarak kapatılıyor. Tabletler ellerinden alınıyor. Oyunlar ebeveynler tarafından siliniyor. Amaç çocuk fikren dağılmasın . Derslerinde ve hayatında mutlu olsun. Buraya kadar her şey yolunda. 

Bir de çocuk gözü ile bakalım. Özellikle de büyükşehirlerde doğan çocuklarımız. Bir binada açıyor gözlerini. Ve yıllarca evden dışarı çıkmadan büyüyor. Ağladığı zaman annne baba hemen tablet ya da telefonu veriyor eline. Çocuklarda susuyor tabii.  Sokaklarda park ne gezer. Her yer beton yığını. Ebeveynler rant elde edecekler ya her yere bina yapıyorlar. Oyunda neymiş! Sonra toprak ne ki? Yeni nesilde toprağı gören, bilen var mı? Akşamları veya hafta sonları AVM lere gezmeye gidilir. Oyunlar oynanır, yapma lunaparklara gidilir... Sonuçta çocuk büyürken toprağı tanımaz. Şanslı ise okullar bitince memeleketlerine giderler ve orada toprakla tanışırlar ve korkarlar topraktan!

Derken okul vakti gelir. Devasa okullar hemen göze çarpar büyükşehirlerde. Çocuklar en az dört  katlı devasa okullarda, devasa sınıflarda küçüçük bedenleriyle kaybolurlar. Yine her yer betondur. Okulun bahçesi,çevresi ve sınıfın içi. 10 dakikalık tenefüslerde son katlardan inemez aşağıya kadar. İnemez ve bahçe ile tanışamaz küçük bedenler. Tam bahçeye varacağı zaman zil çalar acı acı..
Sınıflar kalabalık, kendilerini ifade edemezler. Anne ve babalar öğretmenlerle işbirliği yaparcasına zorlarlar öğrencileri. Öyleye birinci sınıftan Nasa'ya astronot yetiştirecek biz büyükler!

Çocuklarlar mı tek mutluluk kaynakları tek arkadaşları tek parkları tablet ve telefonlardır. İşte tam o anda birileri bağırır:
Oğlum bırak ellinden o tableti!
Kapat kızım şu toyunu!

 
Toplam blog
: 9
: 325
Kayıt tarihi
: 17.03.10
 
 

Doğduğum yeri seçemem ama yaşayacağım yeri seçtim. Cihan şehri İstanbul' da yaşamaktayım. Eğitimc..