Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '14

 
Kategori
Eğitim
 

Öğrenciler yaz tatilini nasıl değerlendirmeli?

Öğrenciler yaz tatilini nasıl değerlendirmeli?
 

Öğrenciler Yaz Tatilini Nasıl Değerlendirmeli?


Kış ayları boyunca yaz tatilini gözleyen çocuklar için tatil oldukça önemli bir yer tutar.  Ancak öğrencilerin tatil anlayışı, pek çok kere velileriyle uyuşmamaktadır. Bunun başlıca sebebi yoğun bir tempodan çıkan çocukların yaz ayları boyunca hiç ders çalışmadan, sürekli televizyon izleyerek, bilgisayar oynayarak zaman geçirmek istemelerinden kaynaklanır.

Veliler ise çocuklarının kışın aldığı akademik birikimin yazın kaybolmasından endişe ederler. Bu süreçte öğrencilerin, yazın sadece tatil yapılmayacağını, tatil dışında spor, sanat ve sosyal alanlarda da kendilerini geliştirebilmeleri için yeni bir zaman diliminin doğduğunu, istedikleri zamanlarda kısa ders çalışmalarıyla bilgilerini tazeleyebileceklerini, velilerin ise çocuklarının yaz aylarında bütün bilgi birikimlerinin bir anda unutmayacağını, çocuklarının da dinlenmeye ihtiyacı olduğunu ve akademik gelişimleri dışında sosyal gelişimlerinin de önemli olduğunu bilmesi gerekenler listesinin başında gelmektedir. Bunların dışında öğrenciler tatilde neler yapmalıdır;
•Öncelikle öğrencilerin tatile ihtiyaçları vardır, derssiz geçen bir zaman dilimi sunulması gerekir.
•Yaz ayları çocukların kendilerini sanat, spor ve sosyal açıdan geliştirebilmeleri için bir fırsat niteliğindedir.
•Veliler tatilde çocuklarını, eğilimlerine yönelik çalışmalara katılmaları için desteklemeli, böylece çocukları gelişirken pek çok kötü alışkanlıktan da uzak kalmalarını sağlamalıdır.
•Öğrencilerin yaşlarına ve sevdikleri türlere göre kitaplar okumaları çok önemlidir.
•Öğrencilerin fiziksel gelişimleri için pek çok spor türüne (yüzme, futbol, basketbol, voleybol vb.) yönlendirilebilirler.
•Öğrencilerin sosyal gelişimleri için dışarıya çıkmasına, iletişime geçmesine imkânlar tanınmalı, sürekli evde televizyon ve bilgisayar başında olan çocuklar asosyalliğe doğru hızla yürümekte ve daha sonraki süreçlerde toplum içinde iletişim sıkıntıları çekmektedirler.
•Öğrencilerin zayıf dersleri olduğu takdirde tatilde sürekli ders çalışmasını beklemek hata olacaktır, bunun yerine tatilde verimli çalışma için yapılacak düzenli bir plan ile çalışılan dersler ve kısa tekrarlar daha verimli olacak ve hem de öğrenciyi bunaltmadan dersle ilişki kurdurulması sağlanacaktır.
•Veliler çocuklarının yaz aylarını dolu geçirmesi için bütçesine uygun ve çocukların isteklerine hitap eden yaz okullarına kayıt yaptırabilirler. Halk eğitim merkezleri, belediyenin düzenlediği kurslar ya da özel kurumların kurs ve etkinlikleri de değerlendirilebilir.
•Yeni bir sınıfa geçen çocuklar tatilde konu tekrarları yaparak, eski bilgilerini sağlamlaştırma fırsatı yakalayabilirler ve yeni bir döneme daha donanımlı başlarlar.
•Öğrencilerin başlayacakları yeni dönemin ders konularına bakmaları ve üzerinde çalışmaları, yıl içerisinde kendilerini daha emin hissetmeleri için iyi bir fikir olabilir.
•Ebeveynlerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmesi de gerekmektedir, çocuklarının hobilerine katılmak, birlikte geziler yapmak (müze, seminer, sergi, tiyatro vb.) bunların arasında yer alabilir.

https://www.facebook.com/erakolejleri?fref=ts

https://twitter.com/erakolejleri

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 12
: 474
Kayıt tarihi
: 03.10.11
 
 

Geleneksel ve dijital iletişim alanında  GreenPR ' da çalışmaktayım. İlgi alanlarım sürdürüle..