Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Olması Gereken Doğrular

Olması Gereken Doğrular
 

Her zaman aynı yolda, aynı çizgide hayatımıza devam etsek de gün geliyor neşeli gün geliyor öfkeli bazen de sinirli oluyoruz. Değişen ruh halimiz ve psikolojimize göre yeni yöntemler yeni arayışlar geliştiriyoruz. Bazen kendimizi iyilik ve doğruluğa adamaya niyetleniyoruz, başka bir zaman iyilik iyilik nereye kadar deyip resmi davranmaya ve tabiri caizse etrafımıza kötülük yapmaya niyetleniyoruz. Aslında yapmaya çalıştığımız olay sürekli değişen duygularımızı kontrol altına alıp huzurlu ve mutlu duruma erişebilmek.

İçimden gelen ses birçok zaman herkese iyilik yapmamı ve huzursuzluk yaşamamamı söylüyor. Diğer taraftan aklımı dinlediğim zaman sadece iyi davranmamın huzur vermediğini fark ediyorum. Dolayısıyla bunun sonucu olarak mutluluk ve huzurun nelere bağlı olduğunu irdelemem gerektiğini anlıyorum. Biraz düşündükten sonra şu sonucu ulaşıyorum; sürekli doğru şeyleri düşünmeye çalışmayan daima belirli pozitif davranışlar içerisinde bulunmaya gayret etmeyen ve  farkındalığı eksik olan insanlar her zaman huzursuz olur ve hiçbir zaman tatmin olamazlar. İnsan olarak hepimizin sevgiye ilgiye ve hayattan lezzet almaya ihtiyacımız var. Ama çoğu zaman yeterince sevgi görmüyoruz ve bizimle ilgilenen bir büyüğümüz yok. İhtiyaç duyduğumuz ve sahip olamadığımız bu kadar çok şeye ancak güzellikleri çoğaltmaya çalışarak ulaşabiliriz. Kendi içimizdeki kötülüklerle baş edebilmemizin, sorumluluklarımızı yerine getirebilmemizin ve etrafımıza karşı iyi tutum içerisinde olabilmemizin tek yolu güzellikler için koşulsuz gayret gösterme duygusuna sahip olabilmemizden geçer.

Güzel duygular, güzel hisler ve bütün pozitif düşünceler sadakat ve samimiyet içerisinde yaşayarak doğar ve gelişir. Dünyadaki bütün insanları ayakta ve dimdik  tutan güç bu  hususları idrak eden  insanların gayretinin sonucudur. Bu insanlar fikirlerini sevgi ile sunar etrafındakilere ve onu dinleyenler değerli hissederler kendilerini. Bu şekilde olursa ilişkiler hem bütün insanların sevgi ihtiyacı hem de değerli olma arzusu gerçekleşmiş olur.

Güzelliklere giden bir yol olsa keşke, görülebilen, yürünebilen ve asla kaybedilmeyen bir yol.
 

 
Toplam blog
: 2
: 109
Kayıt tarihi
: 06.02.17
 
 

KHO mezunuyum, Vatanımın birçok yerinde değişik alanlarda subay olarak görev yaptım. Çok zor bir ..