Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '15

 
Kategori
İnançlar
 

Ölümsüzlük mümkün

Ölümsüzlük mümkün
 

Hepimizin içinde sonsuz bir yaşama isteği, hiç ölmemek duygusu vardır.  Dünyada binlerce yıldır, bir ölümsüzlük hayali ve ebedi gençlik arzusu vardır. Genetik ve tıbbi araştırmalar çoğunlukla hep bu hayal içindir.  Peki bu mümkün mü? … Evet mümkün ama nasıl? …

Buna geçmeden önce, isterseniz ‘insan neden ölümsüz olmak ister’ sorusuna yanıt arayalım. Hepimiz biliriz ki insanı Allah yaratmıştır. Peki Allah insanı neden dünyaya göndermiştir?

Allah, “O ki, hanginizin daha güzel amel edeceğini imtihan etmek için ölümü ve hayatı yaratmıştır.” (Mülk, 2) buyurarak insanın bu dünyaya gönderiliş gayesinin imtihan olduğunu açıklamıştır. Allah insanın içine imtihan etmek için bir çok arzu ve duygular yerleştirmiştir.

Mesela insanlar, cinsel arzusunu doğru yönde kullanarak neslini devam ettirir. Bu arzu doğru kullanılırsa sevap bile kazandırır. Fakat Efendimiz SAV, insanı cehenneme ekseriyetle sokan şeyin bu arzunun yanlış kullanımı olduğunu belirtmiştir

Öfke duygusunu düşmanlara karşı, inat hissini haramlara karşı, aşk duygusunu Allah’a, nefreti kötülüklere, merhameti mazlumlara karşı kullanırsa doğru kullanmış ve imtihanı kazanmış olur.

Evet işte Allah, insanın içinde bir ölümsüz olma ve ebedi genç kalma isteği yaratmıştır. İnsan ölmek istemez. Hep genç kalmak, hep gezmek, tatil ister. İstediği her şeyi almak ister. Dünyanın hakimi olsa da ona yetmez.

 

Bu da onu sonsuzluğu aramaya sevk eder. Ama bu hissi doğru kullanmak gerekir. Sürekli estetik ameliyatı olanlar, ölümsüzlük duygusunu yanlış kullananlara örnek verilebilir.

 

Ve Allah’ın ölümsüzlük isteği vermesinin nedeni şudur diyebiliriz ki:

İnsan, bu duyguyla anlar ki Allah, biz insanları sadece bu kısacık fani dünya için yaratmış olamaz.

 

Binlerce yıldır her bahar kurulan yemyeşil dünya, her kış yok oluyor.  Her sene milyonlarca çiçek, ağaç, meyveler Allah’ın rahmet hazinesinden yeni gelen baharla tekrar diriliyor.  

 

Evet anlar ki: Sonsuz güç, irade, ilim, merhamet, cömertlik, ikram sahibi olan Allah, şanına yaraşır bir sonsuz alemi yaratacaktır. O’na zor değildir ve Kuran’da söz vermiştir. Bu imtihanı kazanan iyi insanlara ölümsüzlük yurdu yani sonsuz gençlik, eğlence ve zevk yurdu CENNETi verecektir.

 

Başta dediğimiz gibi ölümsüzlük vardır. Ama ölümsüz olmak için ölmek gerekir. Yunus Emre’mizin dediği gibi “Ölümden ne korkarsın, korkma ebedî varsın”

 

Sanmayın ki yaşlı dindarlar yaşamak istemiyor. Hepsi evet belki hayırlısı ile ölsekte bu imtihan bitse, diyorlar; fakat ölümsüz cennet için ölmeyi bir perde olarak görüyorlar da ondan…

 

Evet bu dünyada öldükten sonra artık bir daha ölmek yoktur. Kıyametten sonra Allah bütün insanları yeniden dirilteceğini ve dünyada yaptığımız işlerin hesabını soracağını Kuran’da bildiriyor.

 

İşte artık o zaman ölümsüzüz. Ya sonsuz cennete ulaşacağız, ya da sonsuz cehenneme Allah muhafaza…

 

"Rablerine karşı gelmekten sakınanlar ise, bölük bölük Cennete sevk edilir, oraya varıp da kapıları açıldığında bekçileri onlara: Selam size! Tertemiz geldiniz. Artık ebedi kalmak üzere girin buraya derler." (Zümer, 73)

 

“De ki: “Bu mu daha hayırlıdır, yoksa Allah’a karşı gelmekten sakınanlara va’dedilen ebedîlik cenneti mi?” Orası onlar için bir mükâfat ve varılacak bir yerdir.” (Furkan, 15)

 

“Orada arzu ettikleri her şey bulunacak, hem ebedî olarak kalacaklardır. Bu, Rabbinin üzerine aldığı ve müminlerce hep istenen bir vâdidir.” (Furkan, 16)

 

C. Çelik / Ankara ( Konya-Ereğli )

 

 

 
Toplam blog
: 455
: 812
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1973 Konya Ereğli doğumluyum. Selçuk üni. MYO Elektronik bölümü mezunuyum. 1993'e Friedreich Atak..