Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ölünceye kadar ölmeyeceğim; öldükten sonra da öldüğümü bilmeyeceğim

Ölünceye kadar ölmeyeceğim; öldükten sonra da öldüğümü bilmeyeceğim
 

Bir gün ölecek oluşumuzun hayatımızı etkilememesi mümkün değil… Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayan yoktur sanırım; çünkü böyle şey olmaz.

İnsanların bir gün karşılaşacakları ölümün yarattığı stresten kurtarılmaları konusunda formüller düşünürken başlıkta yazdığım söz aklıma geldi.

Eve bu ölüm karşısında bizi rahatlatan bir formül olabilirdi “Ölünceye kadar ölmeyeceğim; öldükten sonra da öldüğümü bilmeyeceğim”

Yalnız burada “ne zaman öleceğim?” sorusunun da cevaplanması gerekiyor. Aslında biz söyledik. %1 normal dışı ölüm, %99 normal ölüm. %1’e göre hareket edecek değilsiniz sanırım. Normal ölüm vücut yapısı ve yaşam şartlarınıza göre 70-90 yaş.

E şimdi bu durumda artık ne zaman öleceğinizi biliyorsunuz. Geriye bu ölümü nasıl karşılayacağınız kalıyor. İşte burada da formülümüz bayağı işe yarayacak “Ölünceye kadar ölmeyeceğim; öldükten sonra da öldüğümü bilmeyeceğim”

Yani sizin o acayip ölümlerle (kaza oldu, kalp krizi, düştü öldü, vurdular vs) karşılaşma ihtimaliniz %1. Bu, çok küçük bir oran. Üstelik akıllı yaşarsanız sizin için bu oran % 0,5’e düşebilir. Yani 200 kişiden gelip seni bulacak.

Normal ölümü dikkate alacağız. Kaç yaşınızdaysanız 70 ile 90 arasında(70’ten önce ve 90’dan sonrakiler de aynı %1 gibi istisna) bir tahminde bulunacaksınız. Belirlediğiniz yaştan önce ölmeyeceksiniz. Düşünmeye gerek yok yani. O zaman düşünürsünüz.

Öldükten sonra da öldüğünüzü bilmeyeceğinize göre geriye sadece ölüm anı (hasta olup yatağa düşme dâhil) kalıyor. Hadi sizi rahatlatayım.  İş ciddileşmeden öleceğinize de inanmıyorsunuz. Hastalığınızın geçeceğini, iyi olup kalkacağınızı düşünüyorsunuz. Hadi sizi bir kere daha rahatlatayım; her 20 kişiden 19’u içinde bulunduğu ağır durum nedeniyle öldüğünü anlamıyor. 3 yaşında kaza ile ölmek, kastettiğimiz 20’de 1’e girmek,100 yıl,110 yıl yaşamak… Hayatın sürprizleri…

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..