Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Örgü lif modelleri kanser yapıyor

Örgü lif modelleri kanser yapıyor
 

örgü lif


Banyolarda keselenmek için kulanmış olduğumuz örgü lifler, liflerin imalatında kullanılan ipliklerin kanserojen nitelikli olmasından dolayı kanser yapmaktadır. Özellikle Çin malı olan lifler içerisinde petrol ve türevleri yoğun bir şekilde yer aldığından ötürü uzmanlar bu maddelerin cilt kanserine neden olduğunu söylemektedir.

Uzmanlar tüketicilerin hazır olarak satışa sunulan örgü lifleri alarak kullanmalarında ziyade kendi ipliklerini alıp bu iplikler ile kendi liflerini örmelerini tavsiye etmektedir. Çin pazarında ülkemize sokulan lifler aşırı derecede ucuz olsa da bu ürünlerin sağlığınızı tehdit edici niteliğinin olduğunu bilmenizi isteriz.

Çin pazarından ülkemize giren banyo ürünlerinin aşırı derecede sağlığı tehdit edici nitelikte olduğunu gören sağlık görevlileri, insanların sağlık sorunları ile mücadele etmesini önlemek adına Sağlık Bakanlığı onaylı olan lifleri piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu sayede Çin malı gibi ürünlerin Türk halkının sağlığını tehdit etmesinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Lifler dışında ayakkabılar ve çoraplar gibi birçok ürün de Çin pazarından ülkemize girerek insan sağlığını tehdit etmektedir. Yakın zaman içerisinde yaygın bir şekilde gözlemlenen ayakkabı kaynaklı kanser vakaları da bunun en büyük göstergesi olarak gösterilebilir. Sırf daha düşük fiyata ürün alayım derken sağlığınızı hiçe saymamanızı ve bu nedenden dolayı sadece güvenilir markaların ürünlerini almanızı tavsiye ederim.


Kaynak: lif modelleri

 
Toplam blog
: 12
: 1086
Kayıt tarihi
: 14.10.14
 
 

Sakarya Üniversitesi bünyesinde yer alan Mühendislik fakültesinin gıda mühendisliği bölümünden me..