Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '18

 
Kategori
Dünya
 

Ortadoğu Kaynayan Kazan

Ortadoğu Kaynayan Kazan
 

Tarihte Ortadoğu kaynayan kazan. Bilinen beş bin yıllık tarihinde savaşlar eksik olmamış. Burada savaşlar durmak bilmiyor.  Savaşı yaşayanların hali perişan. Ateş, kan ve gözyaşı.

Zamanımızda toz duman içinde evini barkını, yurdunu terk edenler ve çocuklar göz önünde. 

Emperyalizmin bildik politik ve askeri oyunlarla  alışageldikleri sömürü düzenini ve egemenliklerini devam ettirmek olduğu açık.

Ortadoğu kazanının altını tutuşturanlar ve ona ateş malzemesi olanlar kimler?

Arap Baharı ve sürecinde yaşananlar göz önünde. Demokrasi, özgürlük, adalet vaatleri ve kandırmacaları  ile yola çıkıp,  yarattıkları terör örgütleriyle, iç savaşlarla halkları birbirine düşürerek, gelinen noktada oyunu oynayan aynı güçler. Doymak bilmeyen büyük bir iştahla silah pazarlayanların tiyatrosu günümüz teknolojisinin sayesinde ibretle seyrediliyor.

Türkiye, kırk yıla yakın bir süredir  ayrılıkçı terör gruplarıyla ülke içinde mücadele etmekteyken, Suriye iç savaşı, gelinen noktada, Türkiye’nin ülke bütünlüğünü tehlikeye sokacak bir boyuta ulaştı.

Arap Baharı başlangıç sürecinde  ABD , Türkiye ile birlikte yola çıktı ve Türkiye’nin desteğini aldı. Verilen cilalı ve süslü sözlerin birer kandırmaca olduğu ortaya çıktı. Suriye ve Irak’ta terör örgütleri vasıtasıyla vekalet savaşları başlatıldı.

Gelinen noktada Amerika, IŞİD ile mücadeleyi bahane edip PKK’nın devamı olan PYD- YPG’yi destekleyerek Türkiye’ye gerçek yüzünü göstermiş oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin Türkiye sınırından Afrin’e  Zeytin Dalı Harekatı adını verdiği bir operasyon başlattı.

Dünyada söz sahibi olabilmek için güç olmazsa olmaz koşullardan.

Türk halkının kendi üzerinde oynanan oyunlara  karşı her zaman birlik ve beraberliğini korurken, siyasilerin de halkı kutuplaştırmaktan kaçınmaları şart.

Futbol takımı tutar gibi siyasi parti taraftarlarının çok olduğu ülkemizde, toplumu ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı davranışlar, sözler sergilemenin  milliyetçilikle nasıl bağdaştırıldığını anlamak güç.

Dünyanın dikkati bölgemize çevrilmişken siyasilerin tutum ve davranışlarına özen göstermeleri gerekiyor.

Hüseyin SEYFİ

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..