Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Ortadoğu'da Müslüman Kazanı Amerika Tarafından Ateşlendi!

Ortadoğu'da Müslüman  Kazanı Amerika Tarafından Ateşlendi!
 

Kudüs’te istenmeyen şeyler oluyor. Oradaki olaylara sağlıklı müdahale edebilecek bir İslami birliğin olmaması acayip olduğu kadar acınacak halde bir İslam Dünyası ne yapabilir ki diye sormadan edemiyor insan? Denklem belki Fransa ve Rusya değiştirecek ama kesinlikle İslam Dünyası birbiriyle savaşarak yok olmaya giderken bırakın denklemde taraf olmayı varlık savaşı veriyor adeta.

İslam Dünyasındaki belli başlı devletlere kısaca bakalım;

Nükleer güç olan bir Pakistan var; onun başı da kendi Fetö’sü ile başı dertte. Gelen haberlere göre Pakistan’da iktidarı ele geçirdiler.

Batısında Afganistan, doğusunda Hindistan kuzeyinde Çin’in bulunduğu devletin Hindistan’la Keşmir yüzünden sorunları var. Her iki devletin de hatta Çin’in önemli bir kısmının İngiliz sömürgesi olduğu biliniyor.  Nüfusu 193,2 milyon olup oldukça kalabalık bir ülke.

Afganistan; içeride ciddi sorunlar yaşayan ülke harap olmuş durumda. İngiliz ve Amerikan destekli Suudi Selefilerin ülkeyi kan gölüne çevirdiği, insanın insanlıktan çıktığı ülke en son Suudi Usame Bin Ladin’in çöreklendiği bir sürü karısıyla yakalanan ve denize atıldığı iddia edilen Usame Bin Ladin bazı görgü tanıklarına göre; Atlas Okyanusunda kendine tahsis edilen adada huzur içinde sakalını sıvazlamaktadır.

Malezya 32 milyon nüfusa sahip ülke kendi sorunlarıyla haşır neşir olup ciddi anlamda mesafe farkı ve kendi sorunlarıyla haşır neşir olan ülke ayakta kalma mücadelesi vermektedir. (1)

Endonezya Müslüman ülkeler arasında en kalabalık devlet olan ülkenin nüfusu 262 milyon civarında olup, bir Tayvan olmayan ülke uzun süre Hollanda sömürgesi olmuştu. (Hollanda azıcık nüfusuna rağmen ilk Sömürge İmparatorluğunu kuran devletlerden biridir) Nüfusunun yüzde doksan sekizi Müslüman olan ülke iyi yönetilirse süper güç olabilir.  (2)

Doğuda durum böyleyken,  Müslümanların elbette en yoğun olduğu ve birbirleriyle sürekli savaş halinde olan ülkelerin tamamına yakını Türkiye’nin önceli Osmanlı himayesinde olan devletler. Temel olarak Türk ve Osmanlı himayesinde kalan özellikle Arap ülkeleri kendi içlerinde tıpkı bizde olduğu gibi Türkiye’de olduğu gibi Şii ve Sünnilerden oluşur. Birbirleriyle mücadele halinde olan ülkelerin tamamında İngiliz, Fransız ve Yahudi siyasetinin bulaşmadığı bir ülke yoktur.

Sykes-Picot’un haritasını çizdiği Sykes’in anılarında da anlattığı gibi bölgede şehir, şehir tüm Osmanlı coğrafyası gezilmiş, titizlikle yönetimler genellikle özellikle ileride sorun çıkacak şekilde Suriye’de Fransa azınlıklarla iş tuttuğu nüfusun %10’nun himayesine bırakmış ve çekilirken de bağlarını devam ettirmiştir.

İngilizler İsrail’i oraya monte edilmesini sağlamıştır. Lübnan ve Suriye’de Fransa etkisi görülürken, Fransa son Suriye savaşlarında dövüle, dövüle Suriye’deki iddia ettiği haklarından vazgeçmek zorunda kalmış, Suriye’deki Fransa’dan kalan boşluğu Rusya doldurmuştur.

Taktiksel anlamda İslam Dünyasının liderliğine oynayan Suudi Arabistan sadece Suud Hanedanından ibaret değildir. Ülkede ciddi oranda Şiiler vardır ve Amerika ve İsrail kıskacında kalan Suudi Arabistan petrolün değerini yitirmesiyle anlamsızlaşacak bir ülkedir. Anlamı Hz. Muhammed’in orada doğmuş olmasıdır ve İslam Dünyasına en ufak bir katkısı olmayan Suud Hanedanı batmakta olan her devletin son zamanlarında yaşadığı şaşalı zamanını çoktan yaşadı ve son demlerini yaşayan bir devlet.

Mısır kendi içinde ihtilallar ve ekonomik çöküntü ve orada da ciddi tehditler mevcut.

Libya son lideri Kaddafi’yi öldürenlerin de öldüğü ülkede belki de sağlığında en net, en doğru şekilde neler olabileceğini ifade eden ve bu günleri on beş yirmi yıl önce Arap Kışı başlamadan çok önce haykıran ve naklen öldürülen ve NATO’nun Fransa kanadının yuttuğu ülke şimdi iç savaş halinde ve bahar dedikleri şey meğerse kış imiş. Türkiye’nin de Nato üyesi olmasından dolayı desteklemek zorunda kaldığı Libya ki; Kıbrıs Harekâtında Türk jetlerine yakıt veren ülke olduğu söylenir durulurdu…

İran kendi otomobilini sanayisini kurmaya çalışan ülke uzunca bir süre Sünni Irakla savaştırıldı. (sekiz yıl) İslam dünyasında uzun süredir ambargo uygulanan komşumuz içinde birçok Türk’ün yaşadığı ülke. Türklerin kurduğu birçok devletin ağırlık merkezini oluşturan İran son yıllarda sözde Amerika’nın iştahını kabartan bir ülke. Ülke Son Azeri-Ermeni savaşında Ermenilerden yana tavır aldıklarını bilmekte fayda var. Gerçi Türkiye de o zamanın haberlerine göre Ermenistan’a buğday yardımı yaparak Ermenilerin yanında yer alması şeklinde bir pozisyon aldığını o zamanın gazetelerinde yer almış, gensorular verilmişti. (3), (4), (5),(6), (7)

Tüm olumsuzluklara, birbirinin boğazını sıkmak için can atan, attığı mermileri Hıristiyan ülkelerin fabrikalarının vereceği silahlara umut bağlayan  koskoca İslam Medeniyetinin böylesi yönetimlerle birlik kurabilme ihtimali  ne şu anda ne de  yakın bir gelecekte gözükmüyor.

 

 

(1)     https://www.deik.org.tr/uploads/malezya-ulke-bulteni-2014.pdf

(2)      http://www.enfal.de/endon.htm

(3)     http://www.turksam.org/tr/makale-detay/785-turkiye-ermenistan-a-sinir-kapilarini-acmali-mi

(4)     https://www.tbmm.gov.tr/tutanaklar/TUTANAK/TBMM/d19/c034/b095/tbmm190340950325.pdf

(5)     http://blog.milliyet.com.tr/ermeni-acilimi-erdogan-in-mi-yoksa-turkes-in-mi-eseri-/Blog/?BlogNo=209564

(6)     http://dergi.altinoluk.com/index.php?sayfa=yillar&MakaleNo=d085s041m1

(7)     http://www.sonsayfa.com/Haberler/Gundem/Sir-gorusmenin-sahidi-anlatti-129439.html

 

 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..