Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Ortadoğu’da çapraz ilişkiler/Ona karşı, bunun yanında, aynı anda hem karşı hem yanında

Ortadoğu’da çapraz ilişkiler/Ona karşı, bunun yanında, aynı anda hem karşı hem yanında
 

Türkiye PYD’ ye karşı ama PYD düne kadar Esat’la savaşıyordu bugün IŞİD ile savaşıyor. Ama PKK’ya destek veriyor, ne yapsak bilmem ki. IŞİD de düne kadar Esat ile savaşıyordu.

Siz kimin kimin yanında kimin kime karşı olduğunu biliyor musunuz? Türkiye muhalifleri destekliyor. Muhaliflerin öncüsü el Nusra. Ve El Nusra Alevileri yok etmek lazım diyor. Siz bunu kendi içinizde Alevi topluma nasıl anlatacaksınız? Aleviler demeyecekler mi hükümete “Bizim düşmanlarımızı mı destekliyorsunuz?”

Türkiye Kuzey Irak ile ticari ortak. Ama Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetimi Kürt devleti kurmak istediğini söylüyor. Nasıl olacak bu? Esat bizim düşmanımız; ama Esat IŞİD’e karşı savaşıyor.

Kim dost kim düşman, kim kimin dostu kim kimin düşmanı anlamak mümkün değil. IŞİD savunup destek verdiğimiz muhaliflerle daha düne kadar Esat’a karşı savaşıyordu. Bugün can düşmanın olan IŞİD destek verdiğin muhaliflerin içinden çıktı.

Dikkatli olmak lazım, bilmeden düşmanınızı destekliyor olabilirsiniz. Bugün terör örgütü dediğiniz PYD militanları IŞİD’e karşı savaşmak için bizim topraklarımızdan geçti. PYD’yi biraz da biz kurduk.

En belirgin düşmanımız IŞİD ama IŞİD’in de diğer düşmanımız PKK’ya nasıl darbe vurduğu unutulmamalı. ABD kimin yanında? Terörist dediğimiz, vururuz dediğimiz düşmanımız PYD’nin yanında. Ama ABD aynı zamanda bizim yanımızda. Bu nasıl iş ya! ABD savunma bakanı “Türkiye ile her konuda aynı görüşte olmayabiliriz” dedi. Ama bu farklı bir şey, benim silah attığıma sen silah veriyorsun.

Keza uçak olayı olmasaydı Rusya ile nasıl olacaktık. Ama o Rusya yine de düşmanlarımıza destek verecekti(PYD ve Esat) Suudi Arabistan ile müttefikiz ama Suudi Arabistan Şiileri vuruyor ve senin ülkende de Şiiler (artı Aleviler)var. İran ile ticari ilişkilerimiz var, İran Esat’ı destekliyor.

CHP Esat’ı destekliyor deniliyor. Bu bir iftira olabilir ama CHP’lilerin de Esat’ı doğrudan eleştirdiklerini görmedik. Ama CHP’lilerin ağladığı Aylan bebek faciası biraz Esat yüzünden. Adama laf söylemiyorsun, çocuğa ağlıyorsun. Tutarsız siyaset.

Bütün bunlar saymakla bitmeyecek alengirli işler. Bunlar muhteris AKP iktidarının politikalarının sonucu ama kabul edelim ki Ortadoğu da (hatta dünya) biraz böyle.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..