Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '15

 
Kategori
Dünya
 

Ortadoğu'da yeni lider Hacı Putin!

Ortadoğu'da yeni lider Hacı Putin!
 

Rusya bugüne kadar Suriye’ye niçin müdahale etmedi?

Bugünlerde bu tür sorular çok sorulmaya başlanıldı ve Rusya’nın bu zamana kadar niçin müdahaleci olmadığı kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

Bence; Rusya, Suriye’nin direncini görmek istedi. Son dönemde işi iyice azıtan IŞİD’e küçük bir ders vermek ve yeni geliştirdikleri silahları, Suriye çevresindekilere ders vermek amacıyla denemeye kalktı. Bu yüzden bizim hava sahamız Rus uçakları tarafından ihlal etmeye başlandı.

Suriye’deki terör örgütlerine açık destek verenler, bugünlerde seslerini çıkaramaz oldu. Özellikle Sudi Arabistan ve Katar’dan hiç ses çıkmıyor! Suriye’nin kuzeyinden ise “Ben sana küstüm” minvalinde kısık sesler çıkıyor!

IŞİD bahanesi ile Suriye’nin kuzeyindeki bölücü terör örgütlerini bir bir yok eden ve en büyük zayiatı da IŞİD’e verdiren Rusya, önümüzdeki günlerde, onlarca ülkenin açık destek verdiği muhalefeti bitirirse hiç kimse şaşırmasın.

Biz gelelim Rusya Devlet Başkanı Hacı(!) Putin hakkında Irak’ta anlatılan hikâyeye…

Moskova’nın IŞİD’e Irak’ta da müdahale edebileceğine yönelik beklentiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in popülaritesi Irak’taki Şiiler arasında tavan yaptı. Öyle ki, Putin’in aslında Iraklı olduğuna dair hikâyeler bile anlatılıyor.

Hürriyet Gazetesinin haberine göre, birçok Şii, ‘Hacı Putin’i kurtarıcı olarak görüyor, hatta onun için türlü şehir efsaneleri uyduruyor. Sosyal medyada ise Putin, ülkenin neredeyse fahri vatandaşı ilan edilmiş durumda.

Putin, o kadar Iraklı olmuş ki, hakkında şöyle bir hikâye bile uydurulmuş: “Aslında Putin’in babası Iraklı bir bakkaldı. Güneydeki Nasiriye kentinde yaşar. Dükkânında Arapçası ‘tin’ olan bir incir satar. Bu nedenle baba Putin,‘Ebu Tin’ diye anılır. İkinci Dünya Savaşı sonrasında Ebu Tin, Rusya’ya göç eder. Burada ‘sarışın bir Rus kızı’ ile evlenir, oğluna da Abdülemir adını verir. Ancak Rusça Abdülemir demek zor olduğundan adı Vladimir’e dönüşür.”

Gördüğünüz gibi ülkeleri bölüp, parçalayarak yönetmek isteyen, istediği yerde yeni İsrailler yaratmaya çalışan batılı emperyalist ülkeler, gittikçe popülaritelerini kaybederken, bölgemizde yenidünya lideri olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görülmeye başlandı.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..