Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '17

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Ötv Muafiyetine Sınırlama Getirilmesi Yasası

Ötv Muafiyetine Sınırlama Getirilmesi Yasası
 

Salih Arıkan


Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Ergün Yıldırım Engelliler lüks araçlara biniyor diye paylaşımlarda bulundu. Bu paylaşım çok tepki aldı.

Toplumda Engelli algısıyla ilgili okumalar yapmaya çalışıyorum. Bazıları Engellileri aciz ve yardıma muhtaç olarak görüyor. Engellilerin içinde zenginde fakirde var. Sadece yardım penceresinden bakarsan böyle bir sınırlamayı doğru görürsün. Nasıl olurda bir Engelli pahalı bir arabaya binebilir. Alsın Bakım ve Engelli Maaşlarını Devletten kömür alsın evinde otursun ve gözümüzün önünde gezinmesin duygusu ne kadar güçlü.

Meclise Torba Yasada Engellilerin Araç alımlarında Ötv Muafiyetine Yetmiş Bin lirayla sınırlama getirilmesi öneriliyor. Bence bu yanlış dan dan vazgeçilmeli. Konuştuğum arkadaşlar. Kendilerinin ihtiyaçlarını karşılayan ve gerekli donanımların olduğu araçların Yetmiş Bin Liradan fazla olduğunu söylüyorlar. Birde gelişen değişen piyasa koşullarını düşünün. Bu yasa çıkarsa artık Beş Yıl mı On Yıl mı yürürlükte kalır ve Engellilerin Araç alımları zorlaşır. Sayın Siyasiler Basın Kamuoyunu etkileyebilen arkadaşlar lütfen bu yanlıştan geri dönülsün. Masa başı kararlarla Engellilerin hayatını zora sokmayın. Bizim sorunlarımız Engellimizden ziyade sizlerin hayatımıza kattığı zorluklardan kaynaklanıyor. Etkili ve yetkililer müdahil olalım.Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..