Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

PKK'nın silah bırakmaması için 20 neden...

PKK'nın silah bırakmaması için 20 neden...
 

onedio.com


1. PKK’  devlet filan tanımadı; kendi kafasındaki çizgiler içinde bir devlet gibi hareket ettiler. Vergi toplayıp; yoldan geçen arabaları denetleyip; yerel resmi makamlar üzerinde oyun oynadılar… Bütün bunlardan vazgeçebilirler mi?
 
2. PKK’nın elinde milyonlarca liralık silah var. Yani bunları teslim mi edecekler? Buna kim inanır. PKK’nın zaten bir varlık nedeni de silah kaçakçılığıdır. Orta-Doğu orta doğu olduysa bu biraz da herkesin silahlanmak istemesinden ve dolayısıyla birilerinin bu bölgeye sürekli silah temin etmesindendir. Silah ticareti bazı tüccarların elindedir. Aslında PKK bunun oyuncağıdır. Onun için kolay kolay elindeki bu oyuncağı vermek istemez.
 
3. PKK’nın yarısı kanun kaçağı, suçlu.. Katiller ve diğer suçlular. Bunlar namuslu birer vatandaş olarak aramıza katılabilirler mi? İnsan öldürmeden, kafa kesmeden; çocukları vurmadan durabilirler mi? Peki, onlara kim bir gün tutuklanmayacaklarına dair garanti verebilir. Ve o öldürdüklerinin aileleri hep sessiz mi kalacaklardır.
 
4.O dağlarda gezen PKK otoriteleri, sergerdeler, teröristler… Terörist Başılar… Onlar ne yapacaklar. Emretmeye alışmış, hem kanun, hem komutan olmuş o kişiler, normal insanlar gibi köylerine mi dönecekler. Nasıl? Nasıl yaşayacaklar… Haraç almadan, kimseden yardım görmeden. Onlara devlet maaş mı bağlayacak?
 
5. Peki, bu ülkede o esrar, eroin kaçakçılığını kim yapıyordu.. ta Afganistan’dan getirip, İran, Irak yoluyla taa Hollanda’ya kadar gönderip; karşılığını Euro veya altın olarak getirip taraftarlarına dağıtan kimlerdir. Güney-Doğu’nun bir çok tarlaları hala bu otlardan temizlenemedi. PKK’nın bu tatlı ticareti bırakacağına inanıyor musunuz?
 
6.Türk devleti yeteri kadar ilgilenemedi. Bir genç kuşak artık PKK, Kürtçülük, ve yeni bir Devlet kurmak hayalleriyle yetiştirildiler. Onlar ne olacak? Bu hayallerinden o kadar çok vazgeçebilecekler mi? Silahlarını ve bayraklarını toprağa gömebilecekler mi?
 
7. Kürt gençliği yep yeni hayallerle biçimlendirildi. Özgürlük, demokrasi, Kürt Devleti, bağımsızlık… bunlar kafalarında esen yeni yeller. Bunlardan vazgeçip, Türkiye Cumhuriyetinin bir parçası olabilecekler mi? 
 
8,Kürt kızlarının hiç birisi kafalarını türbanla bağlamıyorlar. Bunu kabul etmiyorlar. Şimdi hepsi türbana girecekler mi? Yoksa kendi özgür düşüncelerini reddedip, şeyhlerin, ağaların esaretini yeniden mi kabullenecekler. 
 
9.PKK sayesinde elleri biraz para gören gençliğe iş, aş temin edilebilecek mi?
 
10.PKK illeri kalkınacak mı? Fabrikalar kurulacak mı? İş yerleri açılacak mı? Yatırımlar yapılacak mı?
 
Tamam 20 dedim ama , burada kestim.
 
Görüyorsunuz bu işler ne kadar zor. İşler PKK’nın bile elinde değil, onların da üzerinde, ağaları, beyleri var. Onlar yönlendiriyorlar bu işleri.. Tabii, büyük parsayı da onlar topluyorlar.
PKK’nın içerdeki Başkanı Abdullah Öcalan istediği kadar , “Hadi silah bırakıyoruz çocuklar” desin. Bu söz kimi ırgalar ki? dışarıda o kadar çok ağa, şeyh var ki doyurulucak… Bu çarkı bozup, yeniden düzmek hiç de kolay değil.
 
Abdullah Öcalan, artık çarkın sadece ufak bir parçası. Manevi lideri… Ama onun ötesinde şimdi ortada daha başka ağalar var. Abdullah Öcalan’ı dışarıya çıkartsalar bile yaşayacağından kuşkum var. 
 
Çünkü ortada dönen büyük çıkarlar, büyük paralar söz konusu… Bundan kim vazgeçebilir ki?
 
PKK yalnız bizim sorunumuz değil… O Irak’ın; Suriye’nin , ABD’nin, Rusya’nın ve hatta Barzani’nin bile sorunu. Bir Barzani, kendine rakip olabilecek bir Öcalan’ı ortalarda isteyebilir mi?
 
Görüyor musunuz, işler nerelere gidiyor. 
 
Ne yapılacak? Silahlar bırakılacak…Üç beş silah alayu vala ile teslim edilecek… Arkasından Genel Af gelecek. O zaman da Abdullah’ı içerde tutamazsın ki… Çıkacak…
 
Üç beş ay sonra aynı filmler başlayacak. Abdullah Öcalan İtalya’da veya Fransa’da “Bana ne, ben karışmıyorum artık,” derse kim kime ne yapabilecek? 
 
Kürtler’in barış istemesi için bir tek neden var:
 
Kürtler esasında şimdi iki cephede savaşmak durumundalar: ama IŞİD cephesi çok daha ciddi, çok daha öncelikli.. Öyleyse Türkler’le niye savaşsınlar ki; Zaten Türkler barış istiyorlar. Ehh şimdilik onlarla barış yapılır. IŞİD’e karşı birlikte savaşılır. Sonra dönüp, dolaşıp kozlar yeniden paylaşılır. İşte Kürt kurmaylarının düşündükleri. Normal değil mi?  
 
Bu Barış süreçlerini hep gördük. Kimin kimi kandırdığını hep biliyoruz. Onun için bu oyunu da öylece seyrediyoruz.
 
“Yaşasın barış… Yaşasın insanların kardeşliği… Yaşasın özgürlük ve demokrasi..” diye bağıralım mı… Yoksa çok erken mi… Veya sıkıntıdan : Oldu da bitti Maşallah..” diye alkışlayalım mı?
 
Dünya dönüyor. Keşke insanlar, şu dünyada akıllıca, insanca, kardeşçe yaşayabilse. Fakat buna inanan o kadar az insan var ki!!
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..