Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

P.F.Chang's'in yaratıcısı Philip Chiang'le sushilerin tadını çıkardık

P.F.Chang's'in yaratıcısı Philip Chiang'le sushilerin tadını çıkardık
 

Asya Mutfağı ve "casual dining" denilince dünya çapında 250'ye yakın şubesiyle, önde gelen restaurant zincirlerinden olan P.F. Chang's'in Yaratıcısı "Philip Chiang", geçen hafta İstanbul'daydı. Buraya kadar gelmiş sağolsun ve tutturmuş "Üşengeç Şef'le tanışmadan şuradan şuraya gitmem de gitmem" diye... :)
 
Amerikan misafirperverliği ve Asya mutfağı esintilerini, sofistike ve modern bistro ortamında sunarlarken, bir de menülerine "Sushi a la P.F.Chang's" isimli sushi menülerini de ekleyince, markanın kurucusu da "en iyisi geleyim de yeni Sushilerimizi, Üşengeç Şef'ime bizzat kendim anlatayım" diye istemiş olacak ki, "Eh şimdi kırmak hoş olmaz" diyerek, nazik davetini kabul ettim ben de:))

 


"P.F. Chang's markası ile bütünleşmiş olan 2 görkemli at heykeli arasındaki kapısından, bu güzel buluşma için Etiler-Nispetiye Caddesi üzerindeki mekana giriş yaptık.



Yukarıda fotoğrafı bulunan ve menüde "Dragon Rolls" diye geçen sushi ise, Avokado, Salatalık, Susam ve Acılı Ton balığıyla yapılıyor. 



Heh işte bu! Şimdi o karidesin de Sushi'sini yapmışlar, inanabiliyor musunuz? İnsan yemeye kıyamıyor, bitecek diye! :) 


 

Ton Balığı, Somon, Levrek, Avokado ve Susam Taneleri ile hazırlanan bu roll da bizden tam puan aldı. Tüm sushi çeşitleri, "Ponzu Sosu" denilen ve Soyas Sosu, Sake, Portakal, Limon ve Misket Limonuyla hazırlanan bir sosla sunuluyor. Yanında gelen "Wasabi" ve pembe zencefil turşusu olan "Gari" zaten sushinin olmazsa olmazı...
 
Jumbo Karideslerle hazırlanan "Tempura Karides" ve Patlıcan, Kabak ve Havuçla hazırlanan "Tempura Sebze" de bu özel menünün diğer lezzetleri...
 

Sıra tatlıya gelince, çikolata aşıkları için "Great Wall of Chocolate" çıktı sahneye. Yanında taze çileklerle sunulan bu çikolatalı pasta, kesinlikle bir kaç kişinin rahatça paylaşabileceği kadar bereketli, devasa bir dilimle sunuluyor.

 

 

Bir de benim gibi, "P.F.Chang's'e gelip de, "Banana Spring Roll" yememek olmaz" diyenler için, Kızarmış Muz ve Dondurma ile sıcak olarak servis edilen bu hafif tarçınlı tatlıyı da, bu menüye dahil etmişler ya, bu enfes lezzetlerden sonra kapanışı nasıl yapacaklarını da çok çok iyi biliyorlar:)
 

 

P.F. Chang's İletişim Bilgileri
Etiler Mah. Nispetiye cad. No: 94 Beşiktaş/ İstanbul
Telefon : (212) 358 60 60
 
www.usengecsef.com
www.facebook.com/usengecsef
www.twitter.com/usengecsef
www.instagram.com/usengecsef
 
Toplam blog
: 230
: 5958
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..