Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '18

 
Kategori
Dünya
 

Paraların Savaşı

Paraların Savaşı
 

ABD neden Türkiye'ye ekonomik savaş ilan etti? Dünya ekonomisinin % 35'ini tüketen bir ülke sizce daha ne isteyebilir? Tabi ki daha fazlasını.

ABD devleti kurulurken kozmopolit bir vatandaş yapısı ile inşaa edilmiştir. Dünyanın dört bir yanından akın eden, özellikle de Avrupadan, insanların biraraya gelmesi ile kuruldu. İkinci dünya savaşından sonra Japonya ve Almanya'nın yenilgisiyle birlikte hem milliyetçilik hem de ekonomik birlik tavan yaptı. Dünya boronları ve Titanları bu yeni toprakları kendilerine üst olarak seçtiler.

Beyin göçü ve sanayi atılımı sayesinde süper güç haline gelen ABD dünyanın hamiliğine soyundu. Ama birşeyleri eksikti. Roma, Osmanlı, Pers, Mısır, Yunan gibi imparatorluk devletleri, dünya hakimiyetini ellerinde tuttukları dönemlerde, insanlık adına bazı dünya mirasları bırakmışlardır. Ayrıca mazlumları ezmemişlerdir. ABD ise, insanların gözlerinin içine baka baka zayıfları sömürüp, ellerinde ne var ne yoksa almanın peşinde. Bazen, blöf ve şantaj ile, bazen direkt askeri müdahale, bazen de şimdi bize yaptığı gibi dolarıyla savaş açıyor. Bizden sarı ineği istiyor. 

Ama bilmedikleri ve hesap etmedikleri çok önemli bir şey var. O da ekolojik dengelerin hiç durmadan devam ettiği gerçeğidir. Evrensel bir kural ve hiç kimsenin önünde duramayacağı, evrimsel ve tarihsel gerçekler.  

 
Toplam blog
: 13
: 492
Kayıt tarihi
: 19.04.12
 
 

Yazı aklın uzantısıdır... Bazen düşündüklerimi olduğu gibi aktaramıyorum kağıda. İşte o zaman, ak..