Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '15

 
Kategori
TV Programları
 

Paramparça'nın Keriman'ı Nursel Köse'nin oyunculuğu!

Paramparça'nın Keriman'ı Nursel Köse'nin oyunculuğu!
 

Endemol'ün yapımcısı olduğu Pazartesi gecelerinin sevilen dizilerinden "Paramparça" bütün hızıyla devam ediyor. İlk başladığı günlerde Pazartesi akşamlarının reyting rekortmeni dizisi, şimdilerde ilk sırada yer almasa da ilgi ile izlenmeye devam ediyor.

Baş rollerini Erkan Petekkaya ve Nurgül Yeşilçay'ın oynadığı dizi, güçlü oyuncu kadrosu ile dikkati çekiyor. Sezon başında kadrosuna yeni oyuncular girdi. Geçen sezon final yapan Medcezir dizisinin babacan avukatı Selim Serez'i canlandıran Barış Falay da diziye katıldı. Dizide yardımcı oyunculardan Nursel Köse var. Keriman karakteri olarak karşımıza gelen Nursel Köse gerçekten dört-dörtlük bir sanatçı. Aynı zamanda ödüllü bir oyuncu olan Nursel Köse'yi seyretmek gerçekten çok keyifli. Onu başarılı kılan çok doğal oluşlu, göründüğü gibi rahat oynaması, dan dan sözleri ile sevilen bir karakter.

Keriman'ı geçtiğimiz Pazartesi akşamı 41.bölümde taksi şoförü olarak da seyrettik. Keriman'ın müşterileri ile argo konuşmaları

Kardeşi Özkan'nın ayağını sakatlaması nedeniyle işe çıkamaz. Taksi sahibi sıkıştırınca Keriman alır arabanın anahtarını işe çıkar. Yıllar önce bir Yeşilçam filmi vardı. Şoför Nebahat diye. ilk önce Sezer Sezin oynamıştı. 1970 yılında da Fatma Girik olmuştu Şoför Nebahat. O filmler aklıma geldi. Kıyafeti ile o filmleri hatırlattı bana... Ayakta kot pantolon, meşin mont ve başında saçlarını içine alan şapka. Tam bir erkeksi kıyafet.

Ekran Alıntısıparamparça.2

Keriman'ın alt kat komşusu onun bu halini görünce çok şaşırır. Keriman argo ağzı ile; Tavuk gibi yolarım adamı... Bana derler şoför Keriman diyerek, şarkılar söyleyerek taksiye biner ve işe koyulur.

Ekran Alıntısıparamparça.3

İş bu çok değişik kişiler biner taksiye... Münih'ten gelen Almanlar. Yolcular konuşur, keyifli anlar geçirir. Taksicilerimiz alınmıştır biraz ama, Keriman cin olmadan şeytan olur. İstinye'ye gitmek isteyen yolcuları dolaştıra dolaştıra götürdüğünü, telefon eden yeğeni Özkan'a söyler.

Ekran Alıntısıparamparça.4

Keriman bu ya... Polisle başı derde girer. Laf ebeliği yaparak, beni durdurdunuz, işime engel oldunuz diyerek bağırır, çağırır. Polis bakar ki olmayacak, al şu parayı git işine derler. Keriman, polisi yoldum diyerek keyifle 100 lirayı cebine atar. Keyifle nara atar, bana derler şoför Keriman, tavuk gibi yolarım adamı...

Ekran Alıntısıparamparça.5

Gün boyunca değişik müşteriler biner arabasına. Sarhoşlar, gençler, abla diyenler. Biri benim bekar babam var deyip, babası ile evlendirmek ister. Arap şeyhleri bile biner arabaya. Yerine göre üst üste 6 kişi bile alır taksiye.

Ekran Alıntısıparamparça.7

Keriman bu, hem kendi eğlenir, hem de müşterisini eğlendirir. Keriman'ın taksi şoförlüğü oldukça keyifli geçti. Ekran başında izleyici de son derece keyiflendi. Günümüzde her taksi şoförünün başına gelen sıradan olaylar bunlar. Senaristlerimiz böyle bir bölüm yazarak çok da iyi yapmışlar.

Keriman (Nursel Köse) Paramparça dizisinin oldukça başarılı oyuncularından biri olarak göz dolduruyor. İzleyici tarafından oldukça da seviliyor. Dizi ile ilgili kiminle konuşsam, herkes ondan, onun oyunculuğundan bahsediyor.

Bu başarılı oyuncumuzu kısaca tanıtmak isterim.

1970 Malatya doğumlu olan Nursel Köse, özel öğrenci olarak Almanya'da mimarlık tahsili yapmıştır. Bunun yanında Öğrenciyken paralelinde, aktör, komedyen, yazar, şair ve radyo tiyatrosu yazarı olarak çalışmış. Yönetmen, oyuncu ve komedyen olarak çeşitli off tiyatrolarını kurdu ve oyun koydu ve oynadı. Ayrıca birçok gençlik, çocuk ve Almanya'da kadın tiyatro projelerinde yönetimi devraldı. 1992-2007 yılları arasında Avrupa'da tiyatro turnelerinde çalışmıştır.

Nursel Köse'nin oldukça kabarık bir ödül geçmişi var. 2007 - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Yaşamın Kıyısında - 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali. 2007 - Yaşamın Kıyısında - 19. Ankara Uluslararası Film Festivali. 2007 - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Yaşamın Kıyısında - 1.Yeşilçam Ödülleri. 2010 - Onur Ödülü - Safranbolu film Festivali. 2010 - Onur Ödülü - Datça film festivali. 2014 - Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu - 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali.

Her yönü ile mükemmel bir sanatçı, sinema oyuncusu, yazar, tiyatrocu Nursel Köse. Onu Paramparça içinde de olsa, seyretmek gerçekten büyük keyif.

Paramparça'nın Keriman'ı Nursel Köse'nin oyunculuğu alkışlar, başarılar dilerim.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Görseller diziden alınmıştır. Hakkında bilgi: Vikipedi Özgür ansiklopedi.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..